- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неприключила апробация и ново нарушение с алкохол 1,2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Неприключила апробация и ново нарушение с алкохол 1,2
Имам не приключила апробация за кражба и напрах ново нарушение- шофиране с алкохол в кръвта на апарат 1,24 . Кръвната проба не е излязла. Въпросът ми е може ли да се стигне до ефективна присъда, заради не истеклата апробация ?
- stamenos
- Нов потребител
Re: Неприключила апробация и ново нарушение с алкохол 1,2
stamenos написа:Имам не приключила апробация за кражба и напрах ново нарушение- шофиране с алкохол в кръвта на апарат 1,24 . Кръвната проба не е излязла. Въпросът ми е може ли да се стигне до ефективна присъда, заради не истеклата апробация ?
По-скоро условно.
- kolegat
- Потребител
Благодаря Ви за отговора ! Може ли да попитам още нещо ? Пробата на апарата е 1,2, но ако кръвната проба излезе 1,3 или повече, тъй като винаги има отклонение в положителна или отрицателна стойност, но да приемем, че е в по-висока стойност. Чувал съм, че до 1,2 има административно наказание, а ако е над 1,2 какво е наказанието, като се има предвид, че има не изтекла апробация?
- stamenos
- Нов потребител
stamenos написа:Благодаря Ви за отговора ! Може ли да попитам още нещо ? Пробата на апарата е 1,2, но ако кръвната проба излезе 1,3 или повече, тъй като винаги има отклонение в положителна или отрицателна стойност, но да приемем, че е в по-висока стойност. Чувал съм, че до 1,2 има административно наказание, а ако е над 1,2 какво е наказанието, като се има предвид, че има не изтекла апробация?
Над 1,2 е престъпление и наказанието е до една 1 година лишаване от свобода и лишаване от правоуправление за определен период. До 1,2 е административно нарушение и наказанието е глоба и лишаване от правоуправление за определен период.
Между другото практиката ми показва, че на химическата проба доста често излиза малко по-малко от дрегера. Както и да е, дори и да превишиш 1,2, ще е с малко, тъй че адвокатът ти да се опита да се спазари с прокурора за пробация. Щото условно е кофти.
- kolegat
- Потребител
Освен лишаването, присъдата е до 2 години. Аз лежах за без книжка 6 месеца - не за алкохол, а за липса на книжка.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|