начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Побой със средна телесна повреда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Побой със средна телесна повреда

Мнениеот slavista » 03 Сеп 2014, 14:19

Здравейте!
Мой добър приятел са го изчакали и са му нанесли побой 5 човека с боксове и т.н. Той си е подал жалба и всичко както си му е реда.Той е казал ,че преди побоя е бил с мен на кафе и сега ме викат в районното. Аз не съм присъствал на боя.До сега никога не съм ходил на такива места и ми е малко притеснено.Преди доста години стана подобна случка и извикаха един познат и го изкараха лъжесвидетел ,а от там главоболия за него.
Аз ще си кажа всичко както е било ,че сме били заедно в кафето и после сме се разделили.Там писмено ли се дават тези обяснения или устно ?Колко пъти ще ме викат?
slavista
Младши потребител

Re: Побой със средна телесна повреда

Мнениеот kontrol » 05 Сеп 2014, 01:32

Доколкото разбирам, версиите ви не се различават. Т.е. не виждам някакви проблеми. (Пък и не сте много важен свидетел - най-много дали е бил здрав в кафето, кога е тръгнал...)
Изявленията се дават устно и се записват и подписват. За съжаление може да стане няколко пъти - веднъж за проверка, веднъж за разследване, веднъж пред съд, но, какво да се прави - граждански дълг. :twisted: Гледайте да се явявате, тъй като иначе може и да Ви доведат.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Назад към Наказателно право