начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Декларация за произход на средства

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Декларация за произход на средства

Мнениеот ani_78 » 26 Авг 2014, 14:05

Здравейте ,
Рефинансирах кредит по Банков път.
Сумата е платена от моята сметка от банката , която ми предоставя кредит( потребителски) по сметката на съпруга ми в банката , в която погасихме кредита( ипотечен - той е кредитополучател , а аз съкредито получател )
Сега от банката "Получател " искат от съпруга ми
Декларация за произход на средства , тъй като сумата е над 30 000 лв и е постъпила по неговата сметка
( сметката записана в договора за ипотечен кредит ).
Длъжни ли сме да им предоставим декларацията ?
Ако да , необходимо ли е да впиша ,че средствата са от потребителски кредит и че аз съм била в банката
" получател" - съкредитополучател по договора ?
ani_78
Младши потребител

Re: Декларация за произход на средства

Мнениеот eurolinker » 26 Авг 2014, 14:17

ani_78 написа:Здравейте ,
Рефинансирах кредит по Банков път.
Сумата е платена от моята сметка от банката , която ми предоставя кредит( потребителски) по сметката на съпруга ми в банката , в която погасихме кредита( ипотечен - той е кредитополучател , а аз съкредито получател )
Сега от банката "Получател " искат от съпруга ми
Декларация за произход на средства , тъй като сумата е над 30 000 лв и е постъпила по неговата сметка
( сметката записана в договора за ипотечен кредит ).
Длъжни ли сме да им предоставим декларацията ? Имате интерес да предоставите декларацията, т.к. тя е едно от условията, необходими, за да приключи процеса по погасяване на ипотечния кредит и заличаване на ипотеката върху имота. А вие с тази цел сте изтеглили и потребителския кредит, нали?
Ако да , необходимо ли е да впиша ,че средствата са от потребителски кредит и че аз съм била в банката
" получател" - съкредитополучател по договора ? Впишете това, което е десйтвително.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот ani_78 » 26 Авг 2014, 14:34

Благодаря Ви за изчерпателния отговор !
Бъдете жив и здрав :)
ani_78
Младши потребител

Мнениеот Melly » 26 Авг 2014, 18:46

Други въпроси?