- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
призоваване на свидетел по нак. дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
призоваване на свидетел по нак. дело
Интересува ме има ли срок за призоваване на свидетел по наказателно дело? Ако живея в София и ми връчват призовка за Ямбол например, не трябва ли да има 7-дневен срок , за да бъда редовно призован?
- lars74
- Нов потребител
Re: призоваване на свидетел по нак. дело
НПК не посочва срок за връчване на призовка за свидетел. Редно е, обаче, да Ви уведомят поне седмица преди заседанието, защото като свидетел имате права. Едно от тези права е да сте в невъзможност да се явите в точния ден и час и да представите оправдание за неявяването си. Най - малкото отрязъка от призовката трябва да се върне и приложи по делото преди съдебното заседание. Ако това не стане, Съдът ще докладва, че сте нередовно призован и за Вас няма да има лоши последствия. Аз лично имах случай, в който свидетел изпрати болничен лист по факса на Съда и това беше докледвано буквално минути преди започване на заседанието.
- kremen
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|