- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ за обжалване на наказателно постановление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Re: Помощ за обжалване на наказателно постановление
наемете си адвокат, той ще свърши тази работа вместо Вас, но може вместо 70 лева, да дадете повечко ...
- marek972
- Потребител
Изглежда съм интерпретирал погрешно функцията на този форум. Мислех, че тук мога да получа правен съвет и да свърша сам работата си, особено щом става дума за подобно дребно възражение. Не мисля, че човек, за да пусне жалба и да изрази мнението си трябва да наема адвокат. Идеята ми беше да получа някаква насока от някой по-запознат от мен с материята на тези адмнистративни наказания.
- asandonov
- Младши потребител
asandonov написа:Изглежда съм интерпретирал погрешно функцията на този форум. Мислех, че тук мога да получа правен съвет и да свърша сам работата си, особено щом става дума за подобно дребно възражение. Не мисля, че човек, за да пусне жалба и да изрази мнението си трябва да наема адвокат. Идеята ми беше да получа някаква насока от някой по-запознат от мен с материята на тези адмнистративни наказания.
Тук действително се дават насоки, но ако човек си върши работата сам, пък е без юридическо образование, рискува да не свърши нищо и да не успее постигне отмяна на НП. Има си определени законови изисквания, ред, по който се обжалват НП, форма и реквизити на жалбата, срокове и т.н. Самоинициативата в случая може да бъде във Ваша вреда.
- nk7702n
- Старши потребител
Напълно съм съгласен, че има установен ред и начин на подаване на подобна молба и се надявах, като средно интелигентен човек, да успея сам да конструирам въпросната жалба с необходимите реквизити - все пак в интернет човек би следвало да може да намери всякакви необходими бланки и шаблони и да ги преправи по начин удобен за него. Обяснете ми, моля, как би могло едно неправилно подадено възражение да бъде във вреда за мен? Не е ли най-лошият възможен вариант просто да не бъде уважено това възражение - т.е. ситуацията каквато е преди то да се подаде? Може би бъркам, защото не съм достатъчн озапознат.
- asandonov
- Младши потребител
asandonov написа:Напълно съм съгласен, че има установен ред и начин на подаване на подобна молба и се надявах, като средно интелигентен човек, да успея сам да конструирам въпросната жалба с необходимите реквизити - все пак в интернет човек би следвало да може да намери всякакви необходими бланки и шаблони и да ги преправи по начин удобен за него. Обяснете ми, моля, как би могло едно неправилно подадено възражение да бъде във вреда за мен? Не е ли най-лошият възможен вариант просто да не бъде уважено това възражение - т.е. ситуацията каквато е преди то да се подаде? Може би бъркам, защото не съм достатъчн озапознат.
Не е въпросът да пишете каквото и както Ви хрумне, а действително да постигнете очаквания и желан резултат. Шаблони, бланки, казвате в Интернет има, а дали да не започнат хората тогава сами да си водят делата!? То възражението било просто, казвате.. Ама, проблемът е, ако човек си пише свободни съчинения, дали съдът въобще ще му обърне някакво внимание!?
Аз лично не се наемам нито да пиша бланки в нета, нито да давам подробни насоки. Защото нещата трябва не само да се обмислят, но и добре да се формулират и накрая да се представят както трябва на съда. В крайна сметка, затова съществуват юридически кантори и адвокати.
Това е от мен, приятна вечер!
- nk7702n
- Старши потребител
asandonov написа:Изглежда съм интерпретирал погрешно функцията на този форум. Мислех, че тук мога да получа правен съвет и да свърша сам работата си, особено щом става дума за подобно дребно възражение. Не мисля, че човек, за да пусне жалба и да изрази мнението си трябва да наема адвокат. Идеята ми беше да получа някаква насока от някой по-запознат от мен с материята на тези адмнистративни наказания.
Дребно, дребно, колко да е дребно това възражение?
Не губете време и се справете сам, виждам не липсва увереност и наглост.На така зададен въпрос и последваща необоснована сприхавост-такива отговори! Нищо лично, мир по света.Успех и приятна вечер.
- yordanov_hs
- Младши потребител
yordanov_hs написа:Дребно, дребно, колко да е дребно това възражение?
Не губете време и се справете сам, виждам не липсва увереност и наглост.На така зададен въпрос и последваща необоснована сприхавост-такива отговори! Нищо лично, мир по света.Успех и приятна вечер.
Съжалявам, но не мога да се сдържа тук. Вие наясно ли сте изобщо с функцията на интернет, форумите и социалните мрежи в днешно време?!? Изглежда не. И то изглежда е някак масово това явление сред правните среди. Днес помолих за помощ от юристи и получавам някакви подигравки и упреци само и съвети да потърся адвокат/юрист, който да ме одруса с някоя стабилна сума. Това за първи път ми се случва във форум, признавам си. Аз използвам интернет като начин за комуникация, вече може би, повече от 7-8 години. Черпил съм съвети, опит и мнения за програмиране, коли, маркетинг, обучения и какво ли не. Университети вече предлагат безплатни онлайн обучения, има стотици сйтове имащи за цел взаимопомощ и решаване на проблеми между хората, а вие тук сте най-великите и няма как да предадете своите знания на нас простолюдието, така ли?!
Защо когато човек зададе въпрос свързан с програмиране в някой форум за програмиране веднага 20 души му предлагат решение, ане го пращат във фирма за програмиране, защо когато ви свети някоя лампичка на таблото на колата пускате тема в автофорум и веднага ви дават своето мнение хората, защо когато търсите мнение за даден продукт или услуга и качествата й се обръщата към интернет, информацията там и най-вече хората, които са имали опит с тях?!?! Вие правистите да не сте миропомазани, че само да черпите информация без да давате, а? Всеки в този свят (особено в онлайн обществото) трябва да дава, за да може системата да работи и да можете да решите проблемите си чрез наличните технологии. Никой няма полза от егоистични, егоцентрични, смятащи себе си за велики хора. Поне не и интернет общността. Ако смятате да сте такива знайте, че нямате място в интернет. Синоним на интернет са думи като споделяне, свобода и достъп до информация.
Как ще се почувствате, ако утре имате нужда от помощ вие, зададете въпроса си в специализиран форум на тази тематика и от там ви се изсмеят на това колко простовато мислите и как трябва да си наемете професионалисти за да си свършите работата?! Наясно ли сте, че заради интернет и продуктите, които има в глобалната мрежа живота на хората е неимоверно улеснен, а много голяма част от тях са БЕЗПЛАТНИ! Наистина не мога да повярвам, че получавам подобни отговори и съм дотам афектиран да пиша този пост в този "уж" форум! Това не е никакъв форум, а една затворена група от юристи с цел комуникация между тях и обсъждане на професионални казуси и проблеми. Съжалявам, че се регистрирах и загубих моето и вашето време с проблемите си.
Препоръка към администраторите на сайта - въведете изискване към всеки желаещ да се регистрира - ако не е юрист по професия или образование да няма право да се регистрира... няма смисъл да го прави. Нищо няма да извлече от този форум, ако не е такъв.
- asandonov
- Младши потребител
asandonov написа:Това, което ми се иска да изтъкна е, че полицаите не са използвали никакъв измервателен инструмент, за да установят въпросните 5 метра и реално не са били 5 метра. Аз на акта съставен на място не се разписах.
А Вие как установихте, че паркираното МПС е било на повече от 5 метра от кръстовището? Използвахте ли измервателни уреди или преценихте "на око"? Имахте ли свидетели? От коя точка на кръстовището точно измерихте разстоянието?
За какви полицаи говорите, след като НП е издадено от Столична община? За общинска полиция ли става въпрос?
След като не сте подписали акта, имате ли данни как са оформили актосъставителите акта? ЗАНН изисква в случаите, когато нарушителят откаже да подпише акта, това да се удостовери чрез подписа на един свидетел, името и точният адрес на който се отбелязват в акта. Оформен ли е актът по надлежния ред? А Вие, след като не сте съгласен с констатациите в съставения Ви акт, защо не сте подали възражение в законоустановения 3-дневен срок?
Могат да се зададат още десетки въпроси, за да се изясни реалната фактическа ситуация във връзка с казуса. Това обаче е доста трудно да се случи чрез интернет форум, интернет общуването също си има своите ограничения, които само ще Ви попречат, вместо помогнат. Не се сърдете на тези, които Ви насочват към специалист-адвокат, защото те го правят за Ваше добро - знаейки от опит, че даването на съвети чрез интернет много често повече вреди, отколкото помага. Не са един и два случаите, когато задаващият въпрос-неюрист не разбира материята, която му бива обяснявана, или я интерпретира погрешно, което води до фатални последици. Интернет не е подходящ за даване на правни съвети. Правната материя не е толкова проста, а и се съмнявам, че в интернет бихте могли да получите всяка нужна Вам информация, например в областта на компютрите, медицината и др. Така че е некоректно да твърдите, че специалистите от другите области винаги са били способни да Ви помогнат чрез интернет форуми.
Това е от мен. Лека вечер.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
hidden,
Адмирации за волята и търпеливия отзив!
Адмирации за волята и търпеливия отзив!
- yordanov_hs
- Младши потребител
hidden написа:А Вие как установихте, че паркираното МПС е било на повече от 5 метра от кръстовището? Използвахте ли измервателни уреди или преценихте "на око"? Имахте ли свидетели? От коя точка на кръстовището точно измерихте разстоянието?
За какви полицаи говорите, след като НП е издадено от Столична община? За общинска полиция ли става въпрос?
След като не сте подписали акта, имате ли данни как са оформили актосъставителите акта? ЗАНН изисква в случаите, когато нарушителят откаже да подпише акта, това да се удостовери чрез подписа на един свидетел, името и точният адрес на който се отбелязват в акта. Оформен ли е актът по надлежния ред? А Вие, след като не сте съгласен с констатациите в съставения Ви акт, защо не сте подали възражение в законоустановения 3-дневен срок?
Могат да се зададат още десетки въпроси, за да се изясни реалната фактическа ситуация във връзка с казуса. Това обаче е доста трудно да се случи чрез интернет форум, интернет общуването също си има своите ограничения, които само ще Ви попречат, вместо помогнат. Не се сърдете на тези, които Ви насочват към специалист-адвокат, защото те го правят за Ваше добро - знаейки от опит, че даването на съвети чрез интернет много често повече вреди, отколкото помага. Не са един и два случаите, когато задаващият въпрос-неюрист не разбира материята, която му бива обяснявана, или я интерпретира погрешно, което води до фатални последици. Интернет не е подходящ за даване на правни съвети. Правната материя не е толкова проста, а и се съмнявам, че в интернет бихте могли да получите всяка нужна Вам информация, например в областта на компютрите, медицината и др. Така че е некоректно да твърдите, че специалистите от другите области винаги са били способни да Ви помогнат чрез интернет форуми.
Това е от мен. Лека вечер.
Аз честно казано, когато пуснах темата тук се надявах да се получи една дискусия в която юристите тук във форума, задавайки точно такива въпроси ми покажат кое е допустимо като аргумент и кое не; кои срокове съм изпуснал и кои не и поне, ако положението е загубено този пък да имам поука за другия и да знам как правилно да постъпя тогава. Мисля, че е достатъчно ясно от размера на наложената глоба от 70 лв, че нормален човек не би тръгнал да наема адвокат, а по-скоро иска или да отвърне на системата сам ако е по силите му, или поне да извади поуката си за следващият път.
Смятам, че щом съм потърсил съвет от специалисти като вас в тази сфера не бива да бъде пренабрегвано моето желание за информация, поради това, че не съм юрист или не съм задал юридически правилно въпроса си. Освен това, затова съм сканирал и постановлението, което реално е единственият документ, който бих показал, ако си представим, че отида наистина да се консултирам с адвокат по случая. Аз не искам от вас да ми напишете възражението или да го депозирате, а просто да ми кажете, ако е възможно да направя такова на база сканираното НП, то какво да изтъкна като аргумент за праватата си (или опровергая другата страна), за да издържи то в съда. Нищо повече. Не виждам как това е проблем за така добре познаващи материята хора като вас.
Благодаря за нормалният отговор от ваша страна.
- asandonov
- Младши потребител
Привечер ви зърнах темата и бях склонна да дам насоки, защото това НП предполага отмяната си, но при тази откровеност- сам счупихте клончето на което се бяхте насадил.
Изглежда.
Поздравления, завидно бързо се ориентирате.
Изглежда съм интерпретирал погрешно функцията на този форум.
Изглежда.
Това не е никакъв форум, а една затворена група от юристи с цел комуникация между тях и обсъждане на професионални казуси и проблеми.
Поздравления, завидно бързо се ориентирате.
- Гост.
- Старши потребител
За да охладя мерака на обжалващия - съгласно ППЗДвП:
Така че в градски условия това означава че спирането е разрешено на 5 метра от ъгъла на сградата. Абсурдно за тежкия проблем с паркирането в София, но съгласно закона на всяко произволно избрано кръстовище има нарушители. Съставителите на акта ще се позоват на тази точка от правилника и вие нищо не можете да им кажете. Акта си е правилен, вие сте нарушител.
Сега вече ако искате да "съборите" съвсем правомерен акт, ще трябва да измислите някаква вратичка. Но за такива случаи вече е необходима компетентната помощ на юрист, която не е безплатна.
6. "Пътно платно" е общата широчина на банкетите, тротоарите, платното за
движение и островите на платното за движение.
Така че в градски условия това означава че спирането е разрешено на 5 метра от ъгъла на сградата. Абсурдно за тежкия проблем с паркирането в София, но съгласно закона на всяко произволно избрано кръстовище има нарушители. Съставителите на акта ще се позоват на тази точка от правилника и вие нищо не можете да им кажете. Акта си е правилен, вие сте нарушител.
Сега вече ако искате да "съборите" съвсем правомерен акт, ще трябва да измислите някаква вратичка. Но за такива случаи вече е необходима компетентната помощ на юрист, която не е безплатна.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
А добре, а как доказват, че тези 5 метра, са 5 метра, без да са ги измерили - мерят на око. Освен това липсата на коректна маркировка и пътни обозначителни знаци са факт навсякъде в столицата, но особено на въпросното място, което е една пряка и женският пазар, като женският пазар е БУЛЕВАРД. Само дето никъде няма знаци за целта, за да се ориентира човек.
- asandonov
- Младши потребител
asandonov написа:.......................................................................................................
Защо когато човек зададе въпрос свързан с програмиране в някой форум за програмиране веднага 20 души му предлагат решение, ане го пращат във фирма за програмиране ............................................................................................................
Абе и аз не мога да се стърпя. Я пробвай да си конфигурираш оскам на сателитен приемник с въпроси в техния форум, като си средно интелигентен, ама не разбираш от линукс, еле па от тоя на сателитните приемници. Най-много да ти метнат по две изречения, или да ти постнат конфизи, които при тях работят, а при теб - не, или да ти кажат да си инсталираш последната версия, ама няма да ти кажат как, щото не става просто да я плеснеш върху вече инсталирана И отговорите там са по един-два на въпрос, не по 20.
Затуй не идеализирай другите форуми, па да плюеш тоя. Още примери искаш ли?
Та и тука е така - насоките са ти дадени. Като не знаеш как да се възползваш от тях, що се сърдиш?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Вижте, аз нямам против това че материята на правото е сложна и не може лесно да се интерпретират проблемите и казусите. Нямам против и че, когато човек търси професионална помощ тя трябва да се заплати, но когато човек иска да се научи тов е нещо друго, разбирате ли? И повярвайте ми в автофорумите ако попитате как да смените бензиновата си помпа, не само ще ви обяснят за всяка гайка и датчик, дори има потребители, които и снимки ще ви постнат, за да ви покажат и улеснят.
Така или иначе, ако човек се объне към форум, социална мрежа, или какъвто и да е вид на онлайн общество, то той очаква да получи информация оттам, а не отговори от сорта на "потърсете платена помощ" и "не се занимавайте с нещо, което не разбирате". Човек се учи най-добре от практиката. Аз лично съм научил 10 пъти повече неща от практиката и от интернет, отколкото в училище и в университета. Може би се изказах малко пресилено за този форум, но бях много афектиран от първите няколко мнения на потребителите, които според мен проявиха неуважение към мен и моето запитване. Има едно много популярно неписано правило в интернет и то гласи: Ако не можеш да помогнеш, по-добре не коментирай. Според вас първият коментар "Що?" адекватен ли е към темата? Според мен не. Изписахме сто реда глупости вместо някой просто да беше казал с две думи какво мога да напиша в жалбата си. Дори да не сработи, аз щях да съм опитал, щях да съм научил нещо ново и да знам нещо повече от вчера. Това е целта на занятието, а не да обсъждаме колко сложна е правната материя и как ако нямам такова образование трябва да забравя за възможността сам да защитавам правата си.
Така или иначе, ако човек се объне към форум, социална мрежа, или какъвто и да е вид на онлайн общество, то той очаква да получи информация оттам, а не отговори от сорта на "потърсете платена помощ" и "не се занимавайте с нещо, което не разбирате". Човек се учи най-добре от практиката. Аз лично съм научил 10 пъти повече неща от практиката и от интернет, отколкото в училище и в университета. Може би се изказах малко пресилено за този форум, но бях много афектиран от първите няколко мнения на потребителите, които според мен проявиха неуважение към мен и моето запитване. Има едно много популярно неписано правило в интернет и то гласи: Ако не можеш да помогнеш, по-добре не коментирай. Според вас първият коментар "Що?" адекватен ли е към темата? Според мен не. Изписахме сто реда глупости вместо някой просто да беше казал с две думи какво мога да напиша в жалбата си. Дори да не сработи, аз щях да съм опитал, щях да съм научил нещо ново и да знам нещо повече от вчера. Това е целта на занятието, а не да обсъждаме колко сложна е правната материя и как ако нямам такова образование трябва да забравя за възможността сам да защитавам правата си.
- asandonov
- Младши потребител
doc03 написа:ПОТРЕБИТЕЛИ ?!? /Така се наричат хората, които участват в даден форум./
Въпросът ми "Що?" си е много адекватен. /Ти така ли комуникираш с непознати? "Що?" Малко неуважително звучи./ Защо някой да помага на някого, който е пречил на другите ? И е санкциониран по този повод. А сега пък излиза, че някой е трябвало и жалба да редактира ?!? Ама ако може с две думи ?!? /Не помня да съм искал редакция - исках носока как да опровергая НП/
Леле... УтепА ме !
Значи колата си ремонтираш с картинки по форумите, ремонтите в къщи вероятно така си правиш. Вероятно лекуваш себе си и домашните си с консултации по медицинските форуми, така ли ? /Мисля, че човек има пълна свобода на действията си и това как рементори колата си и как се лекува и това как се справя като цяло с проблемите си в живота е изцяло негов избор и не мисля, че ти си човекът който определя този избор за правилен или грешен./
Най-важното е: ЗАНЯТИЕ НЯМА !
И да си знаеш - Марио, а и останалите преценяват разстоянието по следния начин: ако пред теб спокойно може да паркира кола без да навлезе в зона "кръстовище" значи не си в нарушение. Ако не може - в нарушение си. Иначе точно за това нещо никой, ама никой не се заяжда. /Аз знам, че никой не се зяжда и точно тов е причината да имам желание да обжалвам НП. Полицая беше адски нагъл, нахален, държеше се арогантно с мен и с хората с мен и това е основно причината да искам да направя нещо по въпроса. Не опира въпроса до 70-те лева, а до конкретната ситуация. Когато чувствам нещо за нередно имам желание да направя нещо по въпроса./
- asandonov
- Младши потребител
щеше да е хубаво да имаш изм.уред на място,за да можеш да си по-убедителен при съставянето на АУАН.Принципно глобата е до 50 лева и мисля 4точки,но разбирам,че са написали и че създаваш затруднение за движението,което праща към друг нак.член, а именно до 150лв.оттам и обяснимо, защо глобата ти е 70лв.(половината от максимума).Няма какво да направиш,освен ако няма свидетел на отказа ти да подпишеш акта.Няма пречка един полицай да прише акт по наредбата нищо,че не е от Общ. Полиция. Можеш в съда само да обжалваш глобата,но не и законосъобразността на акта
- stefkobis
- Младши потребител
щеше да е хубаво да имаш изм.уред на място,за да можеш да си по-убедителен при съставянето на АУАН.Принципно глобата е до 50 лева и мисля 4точки,но разбирам,че са написали и че създаваш затруднение за движението,което праща към друг нак.член, а именно до 150лв.оттам и обяснимо, защо глобата ти е 70лв.(половината от максимума).Няма какво да направиш,освен ако няма свидетел на отказа ти да подпишеш акта.Няма пречка един полицай да прише акт по наредбата нищо,че не е от Общ. Полиция. Можеш в съда само да обжалваш глобата,но не и законосъобразността на акта. Няма такова нещо -ако можело да паркира кола пред теб не е нарушение.... То ако е трябвало той законотворецът щеше така да го напише. 5м пише в ЗДвП точка по въпроса- всеки уважаващ себе си полицай затова си носи ролетка.
- stefkobis
- Младши потребител
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|