начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

FUCK OFF, Господин Съдия!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: FUCK OFF, Господин Съдия!

Мнениеот lexy21 » 16 Апр 2013, 00:00

И на мен не ми се отваря линка :lol: Хайде стига упражнения на тема какво значи fuck off у нас и в други градове /държави/. Теогео, идиоми не се превеждат буквално, your grandmother`s bushes, ама това и сам си го знаеш, не знам защо се заяждаш точно на тази тема с nk7702n. Не е нужно човек да комуникира или живее с native speakers /ама помага :wink: /, ако иска - има камара речници на идиомите и тълковни /американски, британски, каквито ви харесват/. Означава от "разкарай се, изчезни" през "много як, стрхотен" - it`s a fuck-off car - до мастурбирам, в зависимост от контекста. Имало е тук, явно от коментарите, лингвистична екпертиза. И контекст, явно, е имало. Хайде да не си мерим заядливо английския, а? То във Флиповци да кажеш на някого, че Ентелигентен и това ще му прозвучи обидно, както преди доста време имаше репортаж, в който разпитваха хората за "словослагателя" и половината се обиждаха, другата половина даваха определения, от които падаш под масата. Това, че кака Роска се обидила, когато някой й е казал на английски да се разкара, щото й прозвочало като да искат да я трЕскат пред комшиите /примерно/, не е повод да се хули тук що има оправдателна присъда за повдигнатото пред съда обвинение за обида.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 16 Апр 2013, 00:02

teogeo написа:и те почнаха като МВР-то с подслушването - да забърсват скорострелно следите :mrgreen:

Не мисля ...
Така или иначе голите помисли, или гласно изразени (по)желания не се наказват. Явно са се стреснали от вида на наличния разцъфтяващ мерак за реализация на ...
онова де, ... ееееее, хайде сега ..., разбрахте ме :oops:

П.П. ... то забърсването, после ... ... ... зависи от броя на комшиите ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 16 Апр 2013, 09:58

lexy21 написа:И на мен не ми се отваря линка :lol: Хайде стига упражнения на тема какво значи fuck off у нас и в други градове /държави/. Теогео, идиоми не се превеждат буквално, your grandmother`s bushes, ама това и сам си го знаеш, не знам защо се заяждаш точно на тази тема с nk7702n. Не е нужно човек да комуникира или живее с native speakers /ама помага :wink: /, ако иска - има камара речници на идиомите и тълковни /американски, британски, каквито ви харесват/. Означава от "разкарай се, изчезни" през "много як, стрхотен" - it`s a fuck-off car - до мастурбирам, в зависимост от контекста. Имало е тук, явно от коментарите, лингвистична екпертиза. И контекст, явно, е имало. Хайде да не си мерим заядливо английския, а? То във Флиповци да кажеш на някого, че Ентелигентен и това ще му прозвучи обидно, както преди доста време имаше репортаж, в който разпитваха хората за "словослагателя" и половината се обиждаха, другата половина даваха определения, от които падаш под масата. Това, че кака Роска се обидила, когато някой й е казал на английски да се разкара, щото й прозвочало като да искат да я трЕскат пред комшиите /примерно/, не е повод да се хули тук що има оправдателна присъда за повдигнатото пред съда обвинение за обида.

Хайде пък, дай да си ги мерим. От 15 години ползвам усилено английския наравно с българския. И правото си на английски език изкарах. Никаква идиома не е това, а е циничен/вулгарен израз, чисто и просто казано - псувня. Не ми е известно това за мастурбирането, по-скоро имаш предвид - jerk off.
Ядоса ме това, което nk7702n каза за правото - човекът не бил юрист, не го разбирал, то било сложно и абстрактно. Не било за неговите уста лъжица. Мен пък са ми преподавали това, че правото трябва да е просто и разбираемо. Право, което е сложно и непредвидимо (даваха ни пример с причината за появата на Дванедесетте таблици) никому не нужно. Ако трябва да хвърляш боб и зарчета всеки път за това, как ще се произнесе съдията - такъв съд и такова право е ненужно, трябва да се търси друго.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Апр 2013, 11:40

Лекси, рядко не се съгласявам с теб, обаче тука дай да зарежем кво било по речниците.
Съжалявам, че линка не се отваря, но цитираното от експертизата си звучеше като чисто литературно упражнение. Аз продължавам да твърдя, че от късния соц (когато започнах да псувам, щото тогаз пораснах достатъчно) у БеГето това не е израз в смисъл "извинете, бихте ли заминали в друга посока?" :D За по-рано не знам.
Какъв контекст е имало, няма как да знам, ама май човекО е бил рокер, та сигурно това го повтаря за добро утро. Проблемът беше, че наистина (поне с такова впечатление останах аз) разсъжденията по експертизата са съвсем откъснати от житейския контекст на свадата (а точно работа на съдията е да ги свърже, не на зловещото лице). Нищо повече не съм казал и това не означава, че всички тука сме се хванали да плюем по оправдателните присъди. Е, очевидно има и нюанси в туй кой какво казва, обаче винаги съм готов да гърбя заядливи дъртаци, които ми крещят "shut up fuck off" в тролея (истинска случка). Ама преди да го набия тоя англофил, той взе, та избяга :D
Прочее, всички познати, които видяха тези мотиви (къде юристи, къде месари, къде журналисти и вся остальная беспартийная сволоч), не бяха възхитени. Защо ли? Е, явно не четат речници :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Апр 2013, 12:14

ykovachev написа:Лекси, рядко не се съгласявам с теб, обаче тука дай да зарежем кво било по речниците.
Съжалявам, че линка не се отваря, но цитираното от експертизата си звучеше като чисто литературно упражнение. Аз продължавам да твърдя, че от късния соц (когато започнах да псувам, щото тогаз пораснах достатъчно) у БеГето това не е израз в смисъл "извинете, бихте ли заминали в друга посока?" :D За по-рано не знам.
Какъв контекст е имало, няма как да знам, ама май човекО е бил рокер, та сигурно това го повтаря за добро утро. Проблемът беше, че наистина (поне с такова впечатление останах аз) разсъжденията по експертизата са съвсем откъснати от житейския контекст на свадата (а точно работа на съдията е да ги свърже, не на зловещото лице). Нищо повече не съм казал и това не означава, че всички тука сме се хванали да плюем по оправдателните присъди. Е, очевидно има и нюанси в туй кой какво казва, обаче винаги съм готов да гърбя заядливи дъртаци, които ми крещят "shut up fuck off" в тролея (истинска случка). Ама преди да го набия тоя англофил, той взе, та избяга :D
Прочее, всички познати, които видяха тези мотиви (къде юристи, къде месари, къде журналисти и вся остальная беспартийная сволоч), не бяха възхитени. Защо ли? Е, явно не четат речници :D

Ковачев, не виждам Лекси никъде да е описала, че и харесват мотивите в тая присъда, нито пък аз съм го написала. Точно обратното. Кой псува повече или по - малко е без значение, някои се изразяват по - цинично, други пък не. Защо трябва някой " колега" като teogeo да обижда хората, които не харесват псувните или пък не знаят тяхното значение на английски? Аз прочетох твоето мнение, приех деликатните ти намеци за значението на израза и доколкото си спомням, не съм ти опонирала. Прочетох и doc03, също приех мнението му. Това, че не знам псувните на английски има ли нещо общо с уменията ми като юрист, че това не ми стана ясно? Или лично съм виновна за неуредиците в съдебната система или за това, че Теогео не харесва прослойката на магистратите? :roll:
П.П. Не уважавам хората, които нападат колегите без причина, просто защото нещо ги дразнело в тях. Прекалено елементарно и невъзпитано е.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Апр 2013, 12:27

Наде, схващам наличието на някакви конфликтни ситуации, но постът ми хич не беше към теб. С Лекси се знаем достатъчно добре и смятам, че можем да обсъждаме различни неща, по които може и да не сме на един акъл. Лекси впрочем няма как да каже дали й харесват мотивите или не, защото сама посочва, че линкът не се отваря. Аз затова казвам в цитирания от теб пост, каквото казвам, защото, да речем, съм си въобразил, че тя би могла донякъде да се довери на това, което аз казвам от гледна точка на фактите (прочетените от мен мотиви, които тя не може да прочете по обективни причини).
Не споря с теб, нито твърдя да си ми опонирала. Тогава защо ползваш моето мнение, та да се оплакваш от Теогео? Ползвай си неговите мнения и бъде така добра да не защитаваш Лекси от някой, който не я напада, т.е. от мен :D Ако се зачетеш по-внимателно, ще видиш, че просто имаме разлики в интерпретацията на туй, кой от какво би се обидил (това за словослагателя кърти например). И какво толкова? А конфликта ти с Теогео си е ваша работа, аз нямам желание нито да ви помирявам, нито да ви подстрекавам, нито да давам акъл или оценка. Не сте малки, оправяйте се.
Последна промяна ykovachev на 16 Апр 2013, 12:32, променена общо 1 път
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 16 Апр 2013, 12:30

Всъщност, наистина - защо се хванахме за гушите всички? Заради "мотивите" на някакъв психично нестабилен субект??? :roll:

Че мотивите са си идиотски - ясно е. Диагноза --> направление по НЗОК --> хоспитализация --> лечение с диазепам и хлорпрохиксен
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 16 Апр 2013, 12:56

teogeo написа:Хайде пък, дай да си ги мерим.

Хехехех, едвали това имаш предвид, което си мисля, ама и това да е - не се обиждам, `ма не моем си ги измери :lol:
teogeo написа:Не ми е известно това за мастурбирането, по-скоро имаш предвид - jerk off.

Не, нямам - двата глагола са синоними в значението си на to get sexual gratification through self-stimulation, в което значение са синоними и с една камара други глаголи.
Иначе съм съгласна с теб, че правото трябва да е предвидимо и съдът трябва да правоприлага предвидимо. Не случайно и противоречивото решаване на идентични казуси от националните съдълища е нарушение на чл. 6 от ЕКПЧОС. Съвсем друг е въпрост до къде се докарахме поради лоша юридическа техника на законодателя, от една страна, от друга - дефицити в нивото на образованието, от трета... абе камара причини.

ykovachev написа:Лекси, рядко не се съгласявам с теб, обаче тука дай да зарежем кво било по речниците.

Туй рекох още в първия си пост - не ми харесаха заяжданията на тази тема. Не знам защо са затрили съдържанието от линка :roll:
ykovachev написа:Е, очевидно има и нюанси в туй кой какво казва, обаче винаги съм готов да гърбя заядливи дъртаци, които ми крещят "shut up fuck off" в тролея (истинска случка). Ама преди да го набия тоя англофил, той взе, та избяга :D

Хахахааха, да не си им изял вафличката, като в онази реклама?

ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК! Мнооооооооооого успехи на всички!
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Апр 2013, 13:04

Ей това е, позитивен човек си е Лекси! :D Честит празник!
Не беше за вафличка проекто-екшъна, ама да ти разкажа на чашка, като се събираме групата :D Факт е, че явно съм го изгледал чичака така кръвнишки, все едно той ми е изял вафличката и изчезна бързо от хоризонта - абе, фак-офна се в оня смисъл :D Леле, представяте ли си, ако вземат да се тъжат в смисъл "ами той ми изяде фафлата, уважаеми съдия, по най-противозаконен и нерегламентиран начин, като с това свое злонамерено и престъпно деяние ми нанесе тежка обида, от която получих високо кръвно, перманентно изпотяване и подуване на левия крак" :)
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот jasta13 » 16 Апр 2013, 13:09

alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Апр 2013, 13:12

ykovachev написа:Наде, схващам наличието на някакви конфликтни ситуации, но постът ми хич не беше към теб. С Лекси се знаем достатъчно добре и смятам, че можем да обсъждаме различни неща, по които може и да не сме на един акъл. Лекси впрочем няма как да каже дали й харесват мотивите или не, защото сама посочва, че линкът не се отваря. Аз затова казвам в цитирания от теб пост, каквото казвам, защото, да речем, съм си въобразил, че тя би могла донякъде да се довери на това, което аз казвам от гледна точка на фактите (прочетените от мен мотиви, които тя не може да прочете по обективни причини).
Не споря с теб, нито твърдя да си ми опонирала. Тогава защо ползваш моето мнение, та да се оплакваш от Теогео? Ползвай си неговите мнения и бъде така добра да не защитаваш Лекси от някой, който не я напада, т.е. от мен :D Ако се зачетеш по-внимателно, ще видиш, че просто имаме разлики в интерпретацията на туй, кой от какво би се обидил (това за словослагателя кърти например). И какво толкова? А конфликта ти с Теогео си е ваша работа, аз нямам желание нито да ви помирявам, нито да ви подстрекавам, нито да давам акъл или оценка. Не сте малки, оправяйте се.

Съжалявам, че ти използвах поста, за да коментирам ситуацията, просто и аз така си я чувствам Лекси близка, та затова. Не съм ти възприела лично поста, нито съм имала намерение да се оплаквам, изразих си ясно мнението, приеми го, че е изразено по принцип! Нямам нужда от помощ за помиряване, обикновено се оправям сама и с конфликтите ,и с проблемите, но все пак добре, че се изясниха нещата.:)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Апр 2013, 13:14

lexy21 написа:
teogeo написа:Хайде пък, дай да си ги мерим.

Хехехех, едвали това имаш предвид, което си мисля, ама и това да е - не се обиждам, `ма не моем си ги измери :lol:
teogeo написа:Не ми е известно това за мастурбирането, по-скоро имаш предвид - jerk off.

Не, нямам - двата глагола са синоними в значението си на to get sexual gratification through self-stimulation, в което значение са синоними и с една камара други глаголи.
Иначе съм съгласна с теб, че правото трябва да е предвидимо и съдът трябва да правоприлага предвидимо. Не случайно и противоречивото решаване на идентични казуси от националните съдълища е нарушение на чл. 6 от ЕКПЧОС. Съвсем друг е въпрост до къде се докарахме поради лоша юридическа техника на законодателя, от една страна, от друга - дефицити в нивото на образованието, от трета... абе камара причини.

ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК! Мнооооооооооого успехи на всички!

Благодаря за напомнянето, Лекси! Честит ти празник и на теб, и на всички останали! Весело настроение! :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот bastard » 16 Апр 2013, 14:45

lexy21 написа:

+ 1 Teogeo, - 1 за lexy.

Живял съм достатъчно дълго в чужбина и съм общувал достатъчно дълго с всякакви простаци с майчин английски в различните му разновидности - америкън инглиш, айриш инглиш, скотиш инглиш, куийнс инглиш и тъй нататък, и никога, ама наистина никога, никой не е използвал fuck off като значение на самозадоволяване. Така че lexy в грешка си.

Тва е все едно като да кажеш на някой - "абе я си 3би майката". Следва да се тълкува като "Моля те, разкарай се". :arrow: :roll:

Честит празник! Да живеят българските кадии и все така справедливо да раздават криво :!:
bastard
Потребител

Мнениеот teogeo » 16 Апр 2013, 15:52

Прочетох мотивите. Нищо ново под слънцето. Същите представляват интерес най-вече за медицината (психиатрията), не и за правото.

Но, какво ли се чудим. 90% от българските магистрати не владеят западен език (някои си мислят, че владеят, докато не се изцепят с някое "Бонжуар" като бившия ни харизматичен премиер). Духовно бедни хора...
В Ливан, Франция, Холандия и Кипър не срещнах магистрат, който да не владее перфектно английски език.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 16 Апр 2013, 15:59

Хич не ми се спори, заяжда, разяжда и т.н. - ето първото място в нета, попаднало ми в това му значение с източник:
fuck off (stimulate)

Definition: to get sexual gratification through self-stimulation

Class: contact verb (touching, hitting, tying, digging, etc.)

Usage: obscenity

Past tense: fucked off

Present participle: fucking off

3rd-person singular present: fucks off

Type of: stimulate » sensitize

Similar to: masturbate

Original source: Princeton WordNet

Example: scarf

Followed by: caress

Synonyms: masturbate | beat off [obscenity] | frig [obscenity] | jack off [obscenity] | jerk off [obscenity] | she-bop [obscenity] | shebop [obscenity] | wank [Britain, obscenity] | whack off [obscenity]

http://wordnet.princeton.edu/

Както и да е, може и от Принстънския университет да са в грешка :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 16 Апр 2013, 16:00

:D Каквито гражданите, такъв и Премиера - нали "гражданите" го избраха и пак ще го изберат. :D
Браво Теогео !
neutralen
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 16 Апр 2013, 16:12

lexy21 написа:Хич не ми се спори, заяжда, разяжда и т.н. - ето първото място в нета, попаднало ми в това му значение с източник:
fuck off (stimulate)

Synonyms: masturbate | beat off [obscenity] | frig [obscenity] | jack off [obscenity] | jerk off [obscenity] | she-bop [obscenity] | shebop [obscenity] | wank [Britain, obscenity] | whack off [obscenity]

Оххх... остана някой и снимка да прикачи, за да се аргументира в спора.
Лекси, не бих спорил толкова, ако не съм сигурен на 1000%. Знам много добре какво означава jerk off, wank, whack off, jack off... и те са много близки синоними на нещо, но то не е fuck off.

Приликата идва оттам, че "fuck off" значи - "таковай се отзад", "натаковай си го", което пак предполага, че човек върши едно подобие на сексуален акт върху самия себе си. Което пък от своя страна може да се уравни (условно) с глаголите jerk off, jack off, wank... Разликата (според мен) е в наличието/липсата на душевно и/или физическо удовлетворение при извършването. При fuck off такова няма, но при другите - има.

8)

Това направо вече бие на научен труд. Рецензия, моля 8)
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Апр 2013, 16:17

lexy21 написа:Хич не ми се спори, заяжда, разяжда и т.н. - ето първото място в нета, попаднало ми в това му значение с източник:
fuck off (stimulate)

В тубата пък излиза тоя клип :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 16 Апр 2013, 16:24

На началната страница на ГУГЪЛ има раздел "преводач" - избирате този раздел, написвате FUCK OFF и Гугъл го превежда на български със значението - "разкарай се " :D :roll: :shock:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Апр 2013, 16:26

Аха. А израза "ловна кyчка пилещар" същото Гугле превежда и произнася после като "хънтинг бич пайлщар" :D
ykovachev
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право