начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помощ за обжалване на наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помощ за обжалване на наказателно постановление

Мнениеот asandonov » 15 Дек 2011, 14:35

@stefkobis Благодаря ти за отговора. Имам свидетел роднина присъствал с мен на съставянето на акта. Щом не мога да оспорвам законосъобразността, а единствено размера на наложената глоба, която от своя стрна е под 50% от максималната такава реално няма смисъл от цялата процедура, освен ако няма някакъв друг начин чрез свидетеля. Как бих могъл да се възползвам от наличието на свидетеля на мястото и какво бих могъл да постигна с него? Като уточнявам, че полицаите спряха случаен таксиметров шофьор, който се записа като свидетел на случката.
asandonov
Младши потребител

Мнениеот stefkobis » 15 Дек 2011, 14:56

Тук ролята на такс. Шофьор е само да удостовери с подписа си,че ти отказваш да разпишеш-от него не се изисква да каже в съда на колко метра си паркирал ти. А твоя свидетел не е мн. Полезен в съда, защото и той може да каже нещо във вр. с разстоянието само на око-тук съдът просто ще приеме думите на полицая и това е. Ако атакуваш законосъобразността единственото с което можеш да изплуваш в съда е да попиташ полицаите те как прецениха,че разстоянието е било под 5метра.
stefkobis
Младши потребител

Мнениеот asandonov » 15 Дек 2011, 15:21

Чудесно. Добих представа какво се иска от мен. Благодаря ти отново stefkobis.
asandonov
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 15 Дек 2011, 15:26

Ма такава представа добихте, дето не можете да оспорвате "законосъобразността", че направо ще ги срутите :mrgreen:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот blumenthal » 15 Дек 2011, 16:34

ТР 1 вр. чл.53 и чл. 28 ЗАНН.
blumenthal
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Дек 2011, 17:44

stefkobis написа:щеше да е хубаво да имаш изм.уред на място,за да можеш да си по-убедителен при съставянето на АУАН.Принципно глобата е до 50 лева и мисля 4точки,но разбирам,че са написали и че създаваш затруднение за движението,което праща към друг нак.член, а именно до 150лв.оттам и обяснимо, защо глобата ти е 70лв.(половината от максимума).Няма какво да направиш,освен ако няма свидетел на отказа ти да подпишеш акта.Няма пречка един полицай да прише акт по наредбата нищо,че не е от Общ. Полиция. Можеш в съда само да обжалваш глобата,но не и законосъобразността на акта

Принципно сте в заблуда- санкцията е по наредба на общината, където е определен лимит от 500лв.

Не разбирам стремежът на колегите, които с лекота приемат да бъдат обругавани злостно, щото нЕкой си изпуснал нервите, но не е извинително!, да го подпомагат.
Горното е въпрос на лична преценка и усещания.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 15 Дек 2011, 17:50

Поли, защо мислиш, че Стефко-бис е колега? Като му чета "творбите", ми прилича на ЛЬОБИТЕЛ. Има една друга тема, където той най-сериозно изказа съмнение да може да се запази право на ползване, когато родителите продават имот на детето си, трябвало да било дарение :mrgreen:
Та според мен, човека не се чувства обруган, щото не е хиена като нас :P
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот yordanov_hs » 15 Дек 2011, 18:14

ykovachev,
Май poli_g настъпи автора на темата!Негова злостност беше на прицел, поне така мисля.
Последна промяна yordanov_hs на 15 Дек 2011, 18:52, променена общо 1 път
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 15 Дек 2011, 18:23

Колега, ние с Поли се познаваме лично и сме в много добри отношения. Тя няма да се засегне, ако нещо съм сбъркал, нито пък аз бих се засегнал от неин пост. Но - цитиран е пост на Стефко; единственият, който в общи линии се разпростря в обяснения (ама не такива, които да са точни), беше той; оттам и моето мнение, че камъните са в градината на Стефко :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Дек 2011, 18:32

:D Гарантирам.

По повод цитата- заради сериозността на казаното, и увереността, че е истина го цитирах, като уточних, че е неверен.

От вчера се учудвам на колегата( аз поне си ползвам точно терминологията и колега е наистина колега, не просто юзър) hiden, а днес вече и на протегнатата ръка от blumenthal.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот blumenthal » 15 Дек 2011, 18:36

То ако е трябвало той законотворецът щеше така да го напише. 5м пише в ЗДвП точка по въпроса- всеки уважаващ себе си полицай затова си носи ролетка.

stefkobis

:D :D :D
blumenthal
Младши потребител

Мнениеот yordanov_hs » 15 Дек 2011, 18:55

poli_g написа::D Гарантирам.

От вчера се учудвам на колегата( аз поне си ползвам точно терминологията и колега е наистина колега, не просто юзър) hiden, а днес вече и на протегнатата ръка от blumenthal.

Ако това беше към мен, а и да не сте засегната, приемам забележката с резерви и се поправям.
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот blumenthal » 15 Дек 2011, 19:02

Повече няма да се обаждам. :oops:
blumenthal
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 15 Дек 2011, 19:06

Я не си го слагайте на сърце. Колкото и да му помагате на човеко, той сигур ще жали с пълната убеденост в текста на жалбата, че всичко е законосъобразно, ама... ей така на да се барне законосъобразното от съда, ако може :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Дек 2011, 20:51

Мисля, че аз съм виновна да се ядоса така човекът.. :mrgreen: Защото първа в темата, съвсем културно се опитах да му обясня, че не ги разбира нещата и няма как всичко да му се обясни във форума. И че е в негова вреда да търси разни бланки, шаблони, насоки, без да е наясно какво точно ще прави. А той твърдеше, че ставало дума за някакво дребно възражение, което всеки средно интелигентен човек като него можел сам да си напише... Нямало нужда от никакви адвокати. И оттам нататък като се впусна да ръси епитети, обиди и др...Та край няма. :roll:
Ей това е най - големият проблем на българи като постващия, смятат, че могат и разбират от всичко и подценяват образованието и квалификацията на специалистите в съответната област. Дано някой ден наистина да се замисли над всички мнения, които сега му звучат обидно в тази тема.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот blumenthal » 15 Дек 2011, 21:37

Много правилно nk7702n, а мен още ме е срам,че се обадих в темата. :oops:
blumenthal
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Дек 2011, 21:46

blumenthal написа:Много правилно nk7702n, а мен още ме е срам,че се обадих в темата. :oops:

Няма нужда да се срамувате, просто вече започвам с времето да ги усещам отдалече такива хора, които се правят на " всезайковци" и не заслужават да им се помага, защото не оценяват след това усилията на никого.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 15 Дек 2011, 22:13

blumenthal написа:Много правилно nk7702n, а мен още ме е срам,че се обадих в темата. :oops:

Колега, не Ви е разбрал питащия, тъй че какво да Ви е срам :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 25 Дек 2011, 01:16

Малий, цели 3 страници дискусии заради този смешко, който не вижда очевидни пропуски, ама си мисли, че голЕм тарикат, щото не си е подписал акта. Това момче хабер си няма какво трябва да пише и вероятно е очаквало да му го напишете и той с копи-пейст да го плесне на една хартиШка и да го носи у съдО и после да пие бира за ваше здраве. Щото в автофорумите така правели - пипнИ тук, врътнИ там и ги з@.би тия монтьори-изедници. НЕма значение, че не знае кое е отвертка и кое - гаечен ключ. Цената няма значение - важното е да е евтино :twisted: ....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Дек 2011, 02:03

Така е, сега като се замисля колко много време съм изгубила да се обяснявам, без да има някакъв смисъл... След като стана дума за крадците от времето и настроението ни в една друга тема...Не си струва, пък и някои хора въобще не искат да се променят, само напразно се хаби човек.
Весела Коледа!
nk7702n
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право