- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ за обжалване на наказателно постановление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Помощ за обжалване на наказателно постановление
@stefkobis Благодаря ти за отговора. Имам свидетел роднина присъствал с мен на съставянето на акта. Щом не мога да оспорвам законосъобразността, а единствено размера на наложената глоба, която от своя стрна е под 50% от максималната такава реално няма смисъл от цялата процедура, освен ако няма някакъв друг начин чрез свидетеля. Как бих могъл да се възползвам от наличието на свидетеля на мястото и какво бих могъл да постигна с него? Като уточнявам, че полицаите спряха случаен таксиметров шофьор, който се записа като свидетел на случката.
- asandonov
- Младши потребител
Тук ролята на такс. Шофьор е само да удостовери с подписа си,че ти отказваш да разпишеш-от него не се изисква да каже в съда на колко метра си паркирал ти. А твоя свидетел не е мн. Полезен в съда, защото и той може да каже нещо във вр. с разстоянието само на око-тук съдът просто ще приеме думите на полицая и това е. Ако атакуваш законосъобразността единственото с което можеш да изплуваш в съда е да попиташ полицаите те как прецениха,че разстоянието е било под 5метра.
- stefkobis
- Младши потребител
Чудесно. Добих представа какво се иска от мен. Благодаря ти отново stefkobis.
- asandonov
- Младши потребител
Ма такава представа добихте, дето не можете да оспорвате "законосъобразността", че направо ще ги срутите
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
ТР 1 вр. чл.53 и чл. 28 ЗАНН.
- blumenthal
- Младши потребител
stefkobis написа:щеше да е хубаво да имаш изм.уред на място,за да можеш да си по-убедителен при съставянето на АУАН.Принципно глобата е до 50 лева и мисля 4точки,но разбирам,че са написали и че създаваш затруднение за движението,което праща към друг нак.член, а именно до 150лв.оттам и обяснимо, защо глобата ти е 70лв.(половината от максимума).Няма какво да направиш,освен ако няма свидетел на отказа ти да подпишеш акта.Няма пречка един полицай да прише акт по наредбата нищо,че не е от Общ. Полиция. Можеш в съда само да обжалваш глобата,но не и законосъобразността на акта
Принципно сте в заблуда- санкцията е по наредба на общината, където е определен лимит от 500лв.
Не разбирам стремежът на колегите, които с лекота приемат да бъдат обругавани злостно, щото нЕкой си изпуснал нервите, но не е извинително!, да го подпомагат.
Горното е въпрос на лична преценка и усещания.
- Гост.
- Старши потребител
Поли, защо мислиш, че Стефко-бис е колега? Като му чета "творбите", ми прилича на ЛЬОБИТЕЛ. Има една друга тема, където той най-сериозно изказа съмнение да може да се запази право на ползване, когато родителите продават имот на детето си, трябвало да било дарение
Та според мен, човека не се чувства обруган, щото не е хиена като нас
Та според мен, човека не се чувства обруган, щото не е хиена като нас
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev,
Май poli_g настъпи автора на темата!Негова злостност беше на прицел, поне така мисля.
Май poli_g настъпи автора на темата!Негова злостност беше на прицел, поне така мисля.
Последна промяна yordanov_hs на 15 Дек 2011, 18:52, променена общо 1 път
- yordanov_hs
- Младши потребител
Колега, ние с Поли се познаваме лично и сме в много добри отношения. Тя няма да се засегне, ако нещо съм сбъркал, нито пък аз бих се засегнал от неин пост. Но - цитиран е пост на Стефко; единственият, който в общи линии се разпростря в обяснения (ама не такива, които да са точни), беше той; оттам и моето мнение, че камъните са в градината на Стефко
- ykovachev
- Активен потребител
Гарантирам.
По повод цитата- заради сериозността на казаното, и увереността, че е истина го цитирах, като уточних, че е неверен.
От вчера се учудвам на колегата( аз поне си ползвам точно терминологията и колега е наистина колега, не просто юзър) hiden, а днес вече и на протегнатата ръка от blumenthal.
По повод цитата- заради сериозността на казаното, и увереността, че е истина го цитирах, като уточних, че е неверен.
От вчера се учудвам на колегата( аз поне си ползвам точно терминологията и колега е наистина колега, не просто юзър) hiden, а днес вече и на протегнатата ръка от blumenthal.
- Гост.
- Старши потребител
То ако е трябвало той законотворецът щеше така да го напише. 5м пише в ЗДвП точка по въпроса- всеки уважаващ себе си полицай затова си носи ролетка.
stefkobis
stefkobis
- blumenthal
- Младши потребител
poli_g написа::D Гарантирам.
Ако това беше към мен, а и да не сте засегната, приемам забележката с резерви и се поправям.
- yordanov_hs
- Младши потребител
Повече няма да се обаждам.
- blumenthal
- Младши потребител
Я не си го слагайте на сърце. Колкото и да му помагате на човеко, той сигур ще жали с пълната убеденост в текста на жалбата, че всичко е законосъобразно, ама... ей така на да се барне законосъобразното от съда, ако може
- ykovachev
- Активен потребител
Мисля, че аз съм виновна да се ядоса така човекът.. Защото първа в темата, съвсем културно се опитах да му обясня, че не ги разбира нещата и няма как всичко да му се обясни във форума. И че е в негова вреда да търси разни бланки, шаблони, насоки, без да е наясно какво точно ще прави. А той твърдеше, че ставало дума за някакво дребно възражение, което всеки средно интелигентен човек като него можел сам да си напише... Нямало нужда от никакви адвокати. И оттам нататък като се впусна да ръси епитети, обиди и др...Та край няма.
Ей това е най - големият проблем на българи като постващия, смятат, че могат и разбират от всичко и подценяват образованието и квалификацията на специалистите в съответната област. Дано някой ден наистина да се замисли над всички мнения, които сега му звучат обидно в тази тема.
Ей това е най - големият проблем на българи като постващия, смятат, че могат и разбират от всичко и подценяват образованието и квалификацията на специалистите в съответната област. Дано някой ден наистина да се замисли над всички мнения, които сега му звучат обидно в тази тема.
- nk7702n
- Старши потребител
Много правилно nk7702n, а мен още ме е срам,че се обадих в темата.
- blumenthal
- Младши потребител
blumenthal написа:Много правилно nk7702n, а мен още ме е срам,че се обадих в темата.
Няма нужда да се срамувате, просто вече започвам с времето да ги усещам отдалече такива хора, които се правят на " всезайковци" и не заслужават да им се помага, защото не оценяват след това усилията на никого.
- nk7702n
- Старши потребител
blumenthal написа:Много правилно nk7702n, а мен още ме е срам,че се обадих в темата.
Колега, не Ви е разбрал питащия, тъй че какво да Ви е срам
- ykovachev
- Активен потребител
Малий, цели 3 страници дискусии заради този смешко, който не вижда очевидни пропуски, ама си мисли, че голЕм тарикат, щото не си е подписал акта. Това момче хабер си няма какво трябва да пише и вероятно е очаквало да му го напишете и той с копи-пейст да го плесне на една хартиШка и да го носи у съдО и после да пие бира за ваше здраве. Щото в автофорумите така правели - пипнИ тук, врътнИ там и ги з@.би тия монтьори-изедници. НЕма значение, че не знае кое е отвертка и кое - гаечен ключ. Цената няма значение - важното е да е евтино ....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Така е, сега като се замисля колко много време съм изгубила да се обяснявам, без да има някакъв смисъл... След като стана дума за крадците от времето и настроението ни в една друга тема...Не си струва, пък и някои хора въобще не искат да се променят, само напразно се хаби човек.
Весела Коледа!
Весела Коледа!
- nk7702n
- Старши потребител
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|