начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изчистване на досие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изчистване на досие

Мнениеот dimitar_petrov » 08 Юни 2015, 13:59

Здравейте,

През 2009 бях осъден за шофиране след употреба на алкохол (над 1.2). Въпросът ми е има ли начин и как да си изчистя досието, така че ако да речем полицай ми направи проверка да не излиза че съм осъждан? Хората в провбационната служба ми бяха казали, че след някакво време това е възможно, но не разбрах какво трябва да направя за да се случи.
dimitar_petrov
Нов потребител

Re: Изчистване на досие

Мнениеот TheOldMan » 08 Юни 2015, 18:09

В свидетелството за съдимост ще ви излиза "неосъждан", но едва ли някога записа ще изчезне от базата данни, която ползват полицаите "за вътрешни нужди".
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот dizhel » 09 Юни 2015, 15:17

Пиши една Молба до съответното ОДМВР и ще стане работата, иначе примерно за оръжие няма да получиш разрешение.
dizhel
Потребител

Мнениеот doc03 » 09 Юни 2015, 18:45

TheOldMan написа:В свидетелството за съдимост ще ви излиза "неосъждан", но едва ли някога записа ще изчезне от базата данни, която ползват полицаите "за вътрешни нужди".

:!:

Само с една поправка - базата данни е официална (въпреки, че за сега не може да се мери с френската и белгийската, например), и не е само за вътрешни нужди.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Наказателно право