начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Мога ли да заведа дело за клевета?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да заведа дело за клевета?

Мнениеот lorecita » 11 Окт 2014, 14:13

Здравейте! Преди три години и половина бившият ми работодател ме уволни дисциплинарно заради регистрацията ми в този портал.В заповедта е отбелязано,че съм подронила авторитета му и съм злоупотребила с доверието като съм разпространявала неверни данни и обидни квалификации по негов адрес в правния портал lex.bg.Това разбира се не е вярно,аз съм се съветвала по различни въпроси,но никога не съм споменавала името на фирмата.Заведеното от мен дело за отмяна на уволнението продължава вече три години и половина.В първите две инстанции решенията са в моя полза,а третата- ВКС е насрочила закрито заседание за 27 ноември,когато най-вероятно ще се произнесе,че няма да го гледа,тъй като то е трудово дело с материален интерес под 5 000 лв(но заради "странната" приумица на СГС бе изпратено на тази по-горна инстанция)
Въпросът ми е следния ,след като излезе и решението на ВКС мога ли да заведа дело за клевета срещу длъжностното лице изготвило докладна записка въз основа на която е изготвена заповедта за уволнение или съм изпуснала срока?
lorecita
Младши потребител

Re: Мога ли да заведа дело за клевета?

Мнениеот neutralen » 11 Окт 2014, 18:52

Дело за клевета е твърде късно да заведете, но можете да заведете дело за непозволено увреждане, солидарно срещу фирмата и клеветника, или само срещу клеветника. Консултирайте се с адвокат.
neutralen
Активен потребител

Re: Мога ли да заведа дело за клевета?

Мнениеот lorecita » 11 Окт 2014, 19:13

Много благодаря за дадената насока и отделеното време!
lorecita
Младши потребител

Назад към Наказателно право