начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

умишлено злепоставяне

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

умишлено злепоставяне

Мнениеот milady » 17 Сеп 2014, 08:17

Здравейте, интересува ме как законово мога да изчистя имиджа си , при положение, че съвсем целенасочено и планирано човек ме е злепоставил пред цял град.
Това е било планирано дълго и последователно и е разпространявал неверни твърдения за мен с цел да ме унищожи психически,да ме принуди да страдам и дори да ме докара до самоубийство/за да се почувства значим, което е правил и с друга жена, която наистина се самоуби заради него/ и да прехвърли върху мен негова вина. А това е трудно доказуемо със свидетели, тъй като има неща, които са достояние само на тесен кръг от хора.
Какви са правата и шансовете ми в подобен случай.
milady
Нов потребител

Re: умишлено злепоставяне

Мнениеот bludniq_sin » 17 Сеп 2014, 09:53

Има една приказка .. "Нека някой каже, че сестра ти е к––рва, пък ти после иди обяснявай, че нямаш сестра". Та в тоя ред на мисли за изчистване трудно може да се говори. Може да има клевета, но може ли да поясните как така ви е злепоставил "пред цял град" от една страна, а от друга това да е "трудно доказуемо със свидетели, тъй като има неща, които са достояние само на тесен кръг от хора". Ако въпросният е разгласил пред други лица неверни позорни обстоятелства за вас то това не би било чак толкова трудно доказуемо и свидетелските показания следва да са достатъчни.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 17 Сеп 2014, 15:09

Щеше да ви е злепоставил, ако ви беше работодател и дал счупена стълба за да се качите да ремонтирате покрива. Приказката за сестрата е с ясен извод, колкото повече вдигаш шум, толкова повече хора са сигурни, че не само имаш сестра с леко поведение, а тя е станала такава, защото по скалъпени от теб обвинения си я вкарал в лудница за да й вземеш наследството ,като преди това си успял да продадеш единия й бъбрек на нелегална клиника.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 21 Сеп 2014, 01:22

milady написа:Здравейте, интересува ме как законово мога да изчистя имиджа си , при положение, че съвсем целенасочено и планирано човек ме е злепоставил пред цял град.
Това е било планирано дълго и последователно и е разпространявал неверни твърдения за мен с цел да ме унищожи психически,да ме принуди да страдам и дори да ме докара до самоубийство/за да се почувства значим, което е правил и с друга жена, която наистина се самоуби заради него/ и да прехвърли върху мен негова вина. А това е трудно доказуемо със свидетели, тъй като има неща, които са достояние само на тесен кръг от хора.
Какви са правата и шансовете ми в подобен случай.

Не си докарвай в живота подобни хора.

Ако пък ги разпознаеш и си наясно какво правят - излез от ситуацията. Как можеш да излезнеш - замини за друг град/държава/ континент, примерно. Омъжи се. намери си нова работа. Започни да учиш - каквото и да е - което да повдигне твоя собствен живот. Така тези хора ще останат зад тебе и няма да могат да те засегнат - освен ако ти не ги пуснеш отново в живота си съзнателно и нарочно.

Ако ти не ги пуснеш в живота си - те не могат да те докоснат.

Клевети? всички сме го имали. Прости, забрави и продължи. Създай си нов живот - и ясно извади на показ, че това не е вярно и че не те засяга. Тогава кой ще повярва на клеветите?

15 години съм в емиграция - и знам кой ме клевети в рОдината - хората редовно ми докладват...

Вдигам рамене и взимам следващия самолет - аз имам по-важни занимания от това да се занимавам с жалки клеветници и клеветите им....

15 години хората идват да ми казват - ама ние знаем, че не е така - ти защо не реагираш? ние виждаме....

Не бой се - хората виждат и знаят....клеветника трябва да се бои - не ти....
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 21 Сеп 2014, 13:22

milady написа:Здравейте, интересува ме как законово мога да изчистя имиджа си ...

... а имиджът Ви е?

milady написа:... и да прехвърли върху мен негова вина.

А тя е?

milady написа:А това е трудно доказуемо със свидетели, тъй като има неща, които са достояние само на тесен кръг от хора.

... да ... Не че неглижирам проблема Ви, но някаква конспирация има май ....

Този, завоалирания начин на писане, какво Ви носи? Да споделите като на по кафе със случайни хора? Щото друго, при това инфо няма да излезе ...
Е, ако искате да прочетете съчувствени, или язвителни думи, или житейски мъдрости .... ще стане :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Наказателно право