начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

чл.215 НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.215 НК

Мнениеот ou_topus » 21 Авг 2014, 00:11

Здравейте,
Искам да попитам кога и при какви условия може да бъде обявено едно лице за ОДИ,а след това да му бъде издадена ЕЗА? Привлечен съм като обвиняем за престъпление по чл.215 от НК и ми е взета мярка за неотклонение подписка. Осъждан съм на условна присъда,но деянието по чл.215 е извършено преди влизане в сила на условната присъда. За вещното укривателство имам документ(запис на заповед,зя париъе които ми се дължат,съответно и споразумение за прихващане на дълга чрез инкриминираната стока,към което имам и декларация че стоката е лично на лижето което ми дължи парите и не е придобита чрез престъпление). Когато са го хванали обаче въпросното лице казва че документите са подписани от него предния ден и въм знаел че стоката е крадена,което не е вярно. Преди месец реших да взема живота си в ръце и емигрирах в Исландия(дойдох на екскурзия,но си намерих добре платена работа и реших да остана),все още не съм уведомила разследващия орган за оставането си тук(но се обадих преди да замина). Очаквам да взема заплата и ще упълномощя адвокат,но ме интересува могат ли да ме обявят за ОДИ или да ми бъде издадена ЕЗА? След като упълномощя адвокат трябва ли да се връщам в България,за да участвам в производството или могат да го приключат задочно, и съответно това,че ме няма ще се отрази ли по някакъв начин на присъдата?
Предварително благодаря за отговорите.
ou_topus
Младши потребител

Re: чл.215 НК

Мнениеот doc03 » 21 Авг 2014, 00:21

Обявят ли те за ОДИ в България си цъфнала и там - Чл. 95 КПСШ.
Исландия е член и участва съвсем адекватно в международния обмен. Въпрос на бюрократично време е от ДМОС през ЕВРОПОЛ да те барнат ...
... е, след като си невинна, няма от какво да се притесняваш, разбира се. Ще те пуснат бързо. :)

П.П. ... много добре подбрано време за ... гурбет :wink:

"Националните сигнали за издирване на лица с цел задържане се въвеждат в АИС „ИД” от полицейските органи с оперативно-издирвателни функции по ЗМВР, с потребителски профил „общи полицейски правомощия” и на основание на разпореждане от компетентен орган на съдебната власт. При въвеждане на национален сигнал за издирване на лице с цел задържане, автоматично се извършва въвеждане чрез АИС “ИД” в националната база данни и в ШИС."
... такива едни работи :) ... демек - дори няма нужда от ЕЗА.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Наказателно право