начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

КАТ-НП

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ-НП

Мнениеот kattt_1 » 21 Мар 2013, 18:26

Преди месец ми взеха синия талона заради неправилно паркиране.Сега чакам акта ми да стане готов.
За НП пуснах възражение, че е сгрешен адреса описан в НП но не ми го приеха.Смятам да се обърна и към Съда но за да си взема синия талон искат да платя акта.
Ако платя акта, взема си талона и след това обжалвам ще ми върнат ли глобата или.........как се случват нещата.
Казаха ми, че ако някой с пълномощно от мен вземе акта той ще падни в Съда.Вярно ли е?
kattt_1
Младши потребител

Re: КАТ-НП

Мнениеот jorko_gt » 21 Мар 2013, 19:42

kattt_1 написа:Преди месец ми взеха синия талона заради неправилно паркиране.Сега чакам акта ми да стане готов.
За НП пуснах възражение, че е сгрешен адреса описан в НП но не ми го приеха.Смятам да се обърна и към Съда но за да си взема синия талон искат да платя акта.
Ако платя акта, взема си талона и след това обжалвам ще ми върнат ли глобата или.........как се случват нещата.
Казаха ми, че ако някой с пълномощно от мен вземе акта той ще падни в Съда.Вярно ли е?

Доста объркано, но ако мисля правилно има акт и издадено НП, има и опит за подаване на възражение срещу НП към КАТ и то не е прието ... Ако се плати НП, синия талон се връща и това не е пречка да се обжалва самото НП пред съда и при спечелване би трябвало сумата да се възстанови, макар и да не знам точно реда ... но това е доста напред във времето
Това за пълномощното е още по-голяма каша, сподели повече каква е идеята :roll:
jorko_gt
Потребител

Назад към Наказателно право