Здравейте, преди 2 часа и половина ме свалиха от автобусна линия 111 с аргумента, че съм пътник с нередовен билет. Ситуацията беше следната: закупих си билет от установено за целта място, качих се в автобуса и помолих едно момче да ми перфорира билета, понеже автомата ми беше много далече. Той ми направи тази услуга и ми го върна. След 12 спирки се качи контрола, погледнаха ми билета и ми казаха, че дупките не съвпадат с тези на перфоратора. След това ми обясниха, че трябва да слезем от автобуса. Разбира се, не мисля, че имах друг избор и ги последвах. На спирката отказах да закупя билет с 20 пъти по-висока стойност, защото не мисля, че съм направила нарушение. След това те ми съставиха акт, на който ги накарах да напишат номера на "нередовния" билет и да го прикачат към акта.
Въпросът ми е, дали мога да направя нещо, за да докажа, че акта е неправомерен и да избегна съответната глоба.
Благодаря предварително!
Поздрави!
Елена Георгиева
- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Градски транспорт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Градски транспорт
Моят съвет е да обжалвате акта в съответното дружество за обществен транспорт - в акта е посочено. изложете подробно случая. От личен опит зная, че тези актове не са много стабилни. Успех.
- kremen
- Младши потребител
А дупките на билета в крайна сметка различаваха ли се от тези на перфориращото устройство? Вие не ги ли накарахте да перфорират нещо, за да се установи има ли разминаване?
- a_kostov
- Нов потребител
Разминаваха се се до толкова, че две от тях не бяха излезнали добре. Явно момчето не е натиснало хубаво перфоратора. И все пак това, че ги накарах да прикачат билета към акта ме спаси до някаква степен, защото се обадих, за да проверя какво е станало с акта ми. Обясниха ми, че е на стойност 70 лв. Пожелах да говоря с техен юрист, на който обясних, че има едно билетче, прикачено към акта и отделно номерът му е записан. Юристът ми каза, че няма такова нещо, виждал само номера, но си личали дупките от телбода, с който го прикачиха. Това, което успях да постигна в крайна сметка, е глоба от 20 лв., а не 70.
И въпреки всичко не мисля, че това беше редно, но не знам дали си заслужава да се задълбавам повече. Не съм от София и би било много трудно всеки път като има нещо, да пътувам до там. Поради тази причина се съгласих с този вариант и оставих нещата така.
От всичко най-много ме е яд, че реално не си знам правата и постъпих изключително глупаво и наивно в дадената ситуация. Надявам се това да не се повтори.
Поздрави! И благодаря за вашите отговори!
Елена Георгиева
И въпреки всичко не мисля, че това беше редно, но не знам дали си заслужава да се задълбавам повече. Не съм от София и би било много трудно всеки път като има нещо, да пътувам до там. Поради тази причина се съгласих с този вариант и оставих нещата така.
От всичко най-много ме е яд, че реално не си знам правата и постъпих изключително глупаво и наивно в дадената ситуация. Надявам се това да не се повтори.
Поздрави! И благодаря за вашите отговори!
Елена Георгиева
- elenageorgieva
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|