- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Налице ли е злоупотреба на доверие по чл.217 НК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Налице ли е злоупотреба на доверие по чл.217 НК
Здравейте. Налице ли ще бъде престъпния състав на злоупотребата на доверие ако мой познат ми повери кучето си да го гледам срещу заплащане /уговорили сме се неформално и ми дава определена сума пари на месец/и аз без да искам забравя вратата на жилището си отворена и то избяга, след което не е открито? От една страна законодателят е приел че животните са движими вещи. От друга - кучето ми е поверено за пазене и гледане срещу заплащане. За какво ще отговарям в такъв случай, при положение че нямаме сключен договор и никъде не пише че аз съм се задължил да гледам кучето му, а той ми дава пари. Има обаче свидетели, които могат да го установят.
- student_pravo
- Младши потребител
Re: Налице ли е злоупотреба на доверие по чл.217 НК
Злоупотребата на доверие е най-малкото умишлено деяние, а при така описаните факти не виждам умисъл. Вие сте влогоприемател (250-257 ЗЗД) и дължите връщането на приетата за пазене вещ.
- tokvil
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|