- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дознатели
|
|
Дознатели
Някой знае ли какви са изискванията за физическа подготовка, за да станеш дознател?
Казаха ми, че имало такива, че били еднакви за мъже и жени (!) и че били нещо от сорта: 40 коремни преси за определено време (колко?), еди-колко си набирания ли бяха, или лицеви опори, и 2,30 м. скок на дължина - според приятелката ми със засилване, но според мен това е много малко и сигурно е от място, което пък е малко множко за жена.
Няма да ставам дознател, но ще ми е интересно да ги знам.
Казаха ми, че имало такива, че били еднакви за мъже и жени (!) и че били нещо от сорта: 40 коремни преси за определено време (колко?), еди-колко си набирания ли бяха, или лицеви опори, и 2,30 м. скок на дължина - според приятелката ми със засилване, но според мен това е много малко и сигурно е от място, което пък е малко множко за жена.
Няма да ставам дознател, но ще ми е интересно да ги знам.
- МСМ
Re: Дознатели
Za doznatelite - opredeleno se zasilvat s vodka ili podobno i to ne samo za skok.Tova
ne e chast ot izpita, a ot rabotata.Uspeh!
ne e chast ot izpita, a ot rabotata.Uspeh!
- stiu
- Нов потребител
Ще бъда малко по-сериозна от колегата , въпреки, че неговия отговор много ми допада..
Та първо - колега такава длъжност в системата на МВР, наречена "дознател" няма има офицери и сержанти - оперативни работници и т.н.
Дознател е правно понятие ...
което ще рече , че се кандидаства за офицер
изпитът е три части - тест май нещо като обща култура ниво - 5клас, физически - бягане за мъже май беше 800 метра по норматив, ако минеш бягането отиваш на скок 2.30 от място и за мъже и за жени, голяма глупост нали, после коремни и лицеви не знам колко после психо тест и готово е и бонбони ...
Та първо - колега такава длъжност в системата на МВР, наречена "дознател" няма има офицери и сержанти - оперативни работници и т.н.
Дознател е правно понятие ...
което ще рече , че се кандидаства за офицер
изпитът е три части - тест май нещо като обща култура ниво - 5клас, физически - бягане за мъже май беше 800 метра по норматив, ако минеш бягането отиваш на скок 2.30 от място и за мъже и за жени, голяма глупост нали, после коремни и лицеви не знам колко после психо тест и готово е и бонбони ...
-
cleo - Потребител
Благодаря за информацията.
Има ли жена, която да е скочила 2,30 (изключвам някоя нова Тереза Маринова)?
В гимназията не бях зле по физическо, но доколкото си спомням, рекордът ми беше към 1,80.
Обаче най-трудното е психотестът! ;-)
Има ли жена, която да е скочила 2,30 (изключвам някоя нова Тереза Маринова)?
В гимназията не бях зле по физическо, но доколкото си спомням, рекордът ми беше към 1,80.
Обаче най-трудното е психотестът! ;-)
- МСМ
podrobnosti sa towa kolega
az lichno bez problemi skacham 2 i 10 , ot lubow kym sporta prez godinite, za poweche shtq trqbwa da se ozorq dosta , zashoto pak ot lubow kym syshtiq tozi sport sym s dwe operacii na glezena ....:))), kolkoto do psycho-to vse pak shte stavash policai !
az lichno bez problemi skacham 2 i 10 , ot lubow kym sporta prez godinite, za poweche shtq trqbwa da se ozorq dosta , zashoto pak ot lubow kym syshtiq tozi sport sym s dwe operacii na glezena ....:))), kolkoto do psycho-to vse pak shte stavash policai !
-
cleo - Потребител
Drunkate gluposti kolegi.Eto malko dostoverna informacia:
Teche purvata vulna za priemane na doznateli- uristi.Stava duma za oficerski dlujnosti.
Minava se prez 4 etapa.Purvo po dokumenti (mnojko sa).Posle test za obshta inteligentnost.Izdurjalite go otivat na fizicheski test-8 disciplini.Testa e truden i za netrenirali muje ;kriteriire sa ednakvi za muje i jeni,taka che tuk povecheto jeni otpadnaha.No v Burgas naprimer testa beshe "daden" na povecheto iavili se,taka che zavisi ot slujitelia provejdash go. Izdurjalite fizicheskiat test se prouchvat ,pone 6 meseca,iskat haracteristiki ot susedi,uchilishta i t.n. Podpisvash deklaracia che si suglasen da te prouchvat po vsichki nachini i koito si misli che ne mogat da mu podslushvat tell. znachi e naivnik .Poslednoto e psihotesta.Tuk veche neshtata sa dosta trudni.Ne mojesh da se "podgotvish", nito da znaesh koi e verniat otgovor na vuprosi kato "obichash li golemi kompanii", "koi obichash poveche-maika si ili bashta si". Zabravih da kaja che tezi etapi sa za horata koito niamat vruzki v sistemata.
Napliva za doznateli e goliam,zaradi ochkvanata zaplata-okolo 500 lv. na mesec.
Kum kraia na godinata shte ima vtora vulna za priem na uristi v policiata. Koito si misli che shte e mnogo got pri chengetata mnogo se luje.Shte mu tupnat edin naruch prepiski i "haide opraviai se shtom si urist". Shefove shte sa mu nerealizirali se nachalni pedagozi ili paranoici ot Simeonovo.Vlezesh li vednuj v sistemata trudno shte izlezesh taka che shte si ostanesh chenge s vishe uridichesko obrazovanie.
Teche purvata vulna za priemane na doznateli- uristi.Stava duma za oficerski dlujnosti.
Minava se prez 4 etapa.Purvo po dokumenti (mnojko sa).Posle test za obshta inteligentnost.Izdurjalite go otivat na fizicheski test-8 disciplini.Testa e truden i za netrenirali muje ;kriteriire sa ednakvi za muje i jeni,taka che tuk povecheto jeni otpadnaha.No v Burgas naprimer testa beshe "daden" na povecheto iavili se,taka che zavisi ot slujitelia provejdash go. Izdurjalite fizicheskiat test se prouchvat ,pone 6 meseca,iskat haracteristiki ot susedi,uchilishta i t.n. Podpisvash deklaracia che si suglasen da te prouchvat po vsichki nachini i koito si misli che ne mogat da mu podslushvat tell. znachi e naivnik .Poslednoto e psihotesta.Tuk veche neshtata sa dosta trudni.Ne mojesh da se "podgotvish", nito da znaesh koi e verniat otgovor na vuprosi kato "obichash li golemi kompanii", "koi obichash poveche-maika si ili bashta si". Zabravih da kaja che tezi etapi sa za horata koito niamat vruzki v sistemata.
Napliva za doznateli e goliam,zaradi ochkvanata zaplata-okolo 500 lv. na mesec.
Kum kraia na godinata shte ima vtora vulna za priem na uristi v policiata. Koito si misli che shte e mnogo got pri chengetata mnogo se luje.Shte mu tupnat edin naruch prepiski i "haide opraviai se shtom si urist". Shefove shte sa mu nerealizirali se nachalni pedagozi ili paranoici ot Simeonovo.Vlezesh li vednuj v sistemata trudno shte izlezesh taka che shte si ostanesh chenge s vishe uridichesko obrazovanie.
- Informiran
Дознатели или лекоатлети си търсят не е ясно :)
- gery
- Потребител
До МСМ - виж ...
Виж сайта на Академията - там ще намериш нормативите, които те интересуват. Има една подробност - нормативите за кандидат-курсанти са различни /за жени и мъже/. А при тези "изпити" не е ясно каква точно е системата :-)))) Пр. от 140 явили се на физическо - издържали около 100 :-)))
- vesela
- Нов потребител
normativite
Syvsem seriozno normativite - ednakvi za myje i jeni - sa slednite:
1. Byagane 800 metra - za 3 minuti i 30 sekundi
2. Byagane 30 metra - za 5 sekundi
3. Skok dyljina ot myasto s mah na rycete - 2,30 metra
4. Klyakane i izpravyane - 19 pyti za 20 sekundi
5. Licevi opori - 40 broya (bez breme)
6. Navejdane, izpravyane s izvivane na tyaloto i udryane na stenata zad teb s dlani - 16 pyti za 20 sekundi
7. Byagane v osmorka (prez 5 metra) - 4 cikyla za 16q4 sekundi
8. Koremni presi - 22 broy za 30 sekundi
Az ve4e se yavih na tozi test i s izklyu4enie na skoka pokrih vsi4ki normativi. Skoka mi beshte 1,95 metra - no za jena, visoka 1,58 metra si e dobro postijenie. Oshte pove4e, 4e ostavih zad sebe si vsi4ki drugi geni i polovinata myje.
Drugite normativi dori gi nadminah - 30 metra za 4,9 sekundi; 800 metra - vtora sred jenite; klyakane i izpravyane - 22 broya; navejdane i izvivane - 28 broya; koremni i licevi opori - v granicite na normativa.
Oba4e samo az si znam kakvo mi kostvashe tozi izpit. Vseki den v prodyljenie na 20 dni po 2-3 chasa na stadiona. Pri tova s li4en trenyor. I ako si mislite 4e sym nyakoe sportno gadje - jestoko se lyjete. Samo edno shte vi kaja - dosega ne znaeh che sym imala tolkova mnogo muskuli na krakata. Zashtoto vseki den me bolyaha razli4ni. I si hodeh vse kato pate - s razkra4en stoej.
I nakraya edin syvet - skokyt na dyljina go pravete na dyusheme v zala. Ima4e taka se nabivat muskulite, 4e moje sled skoka da ne stanete ot zemyata pone polovin 4as. A za bolkite da ne govorim...
Uspeh na prestrashilite se!!!
1. Byagane 800 metra - za 3 minuti i 30 sekundi
2. Byagane 30 metra - za 5 sekundi
3. Skok dyljina ot myasto s mah na rycete - 2,30 metra
4. Klyakane i izpravyane - 19 pyti za 20 sekundi
5. Licevi opori - 40 broya (bez breme)
6. Navejdane, izpravyane s izvivane na tyaloto i udryane na stenata zad teb s dlani - 16 pyti za 20 sekundi
7. Byagane v osmorka (prez 5 metra) - 4 cikyla za 16q4 sekundi
8. Koremni presi - 22 broy za 30 sekundi
Az ve4e se yavih na tozi test i s izklyu4enie na skoka pokrih vsi4ki normativi. Skoka mi beshte 1,95 metra - no za jena, visoka 1,58 metra si e dobro postijenie. Oshte pove4e, 4e ostavih zad sebe si vsi4ki drugi geni i polovinata myje.
Drugite normativi dori gi nadminah - 30 metra za 4,9 sekundi; 800 metra - vtora sred jenite; klyakane i izpravyane - 22 broya; navejdane i izvivane - 28 broya; koremni i licevi opori - v granicite na normativa.
Oba4e samo az si znam kakvo mi kostvashe tozi izpit. Vseki den v prodyljenie na 20 dni po 2-3 chasa na stadiona. Pri tova s li4en trenyor. I ako si mislite 4e sym nyakoe sportno gadje - jestoko se lyjete. Samo edno shte vi kaja - dosega ne znaeh che sym imala tolkova mnogo muskuli na krakata. Zashtoto vseki den me bolyaha razli4ni. I si hodeh vse kato pate - s razkra4en stoej.
I nakraya edin syvet - skokyt na dyljina go pravete na dyusheme v zala. Ima4e taka se nabivat muskulite, 4e moje sled skoka da ne stanete ot zemyata pone polovin 4as. A za bolkite da ne govorim...
Uspeh na prestrashilite se!!!
- MAS
Re: normativite
brawus pozdrawleniq - chak sega li razbrahte za muskulite
edin uchebnik po anatomiq shteshe oshte w ranna wyzrast da wi nauchi che edin kulturist nqma poveche muskuli ot was na broj ima poweche muskulna masa ne se zaqjdam s was prosto sa mi mnogo smeshni populqrnite naposledyk lichni treniriori, koito obeshtawat chudesa za dwa meseca ako sega skachate 2 metra w blizkite 2 meseca nqma da skochite 2 i 30 ...
Momicheta ne iskam da wi razkolebawam, koito ot was sa reshili da stavat doznateli pohwalno - ne komentiram prichinite
suwetwam wi obache da imate predwid dwe neshta - ponqkoga nastina se nalaga da tichate i da prawite otskok po ochi na zemqta , zatowa normatiwite sa ednkawi, wse pak shte gonite poweche myje ako wi se naloji i ciganki djebchiiki , a te hwyrchat kato iztrebiteli ...
Az lichno imam dosta poznati jeni , koito rabotqt ot godini kato sluviteli na MVR, no wsichki bez izkluchenie sa trenirali i prodyljavat da go prawqt, zashtoto towa si e myjka profesiq i tam trqbwa da se dokazwash dwa pyti poweche ....
edin uchebnik po anatomiq shteshe oshte w ranna wyzrast da wi nauchi che edin kulturist nqma poveche muskuli ot was na broj ima poweche muskulna masa ne se zaqjdam s was prosto sa mi mnogo smeshni populqrnite naposledyk lichni treniriori, koito obeshtawat chudesa za dwa meseca ako sega skachate 2 metra w blizkite 2 meseca nqma da skochite 2 i 30 ...
Momicheta ne iskam da wi razkolebawam, koito ot was sa reshili da stavat doznateli pohwalno - ne komentiram prichinite
suwetwam wi obache da imate predwid dwe neshta - ponqkoga nastina se nalaga da tichate i da prawite otskok po ochi na zemqta , zatowa normatiwite sa ednkawi, wse pak shte gonite poweche myje ako wi se naloji i ciganki djebchiiki , a te hwyrchat kato iztrebiteli ...
Az lichno imam dosta poznati jeni , koito rabotqt ot godini kato sluviteli na MVR, no wsichki bez izkluchenie sa trenirali i prodyljavat da go prawqt, zashtoto towa si e myjka profesiq i tam trqbwa da se dokazwash dwa pyti poweche ....
-
cleo - Потребител
Не знам защо е необходимо кандидат - дознателите да покриват физически или психически тестове за да станат дознатели. Да не би някой дознател ще хукне да гони хайванчето по трасето или ще му демонстрира здрави мускули с цел така да го респектира че нещастника веднага да си "признае" всичко каквото е извършил? Или ще гледа уличения с поглед стил Кашпировси та нещастника да се откаже от адвокатска защита? Пълни простотии. По добре да направят един практически курс на мераклиите за дознатели и после да ги препитат върху практическото приложение на НК и НПК. Всеки знае че теорията и практика са две различни неща. Например някои дознатели така и не разбраха че след като са предявили материалите по делото на уличения нямат право след като са извършили други следствени действия да изпращат делото в прокуратурата. Така и не разбраха че по този начин нарушават правата на уличения и че тези техни действия представляват съществено нарушение на процесуални правила - основание за отмяна на бъдеща присъда. И какво става движение на делото да има.
- batko
- Младши потребител
колега коментара ви за извършването на следствени действия след предявяването на материалите по делото е добър и резонен случаите са многобрайни - да ви кажа чак присъда не пада поне не във всички случаи , обикновено се връща делото , за да се извършат повторно опорочените действия ...
останалата част от коментара обаче е твърде художествена, за да се приеме сериозно
Психотеста не е за да се омайват престъпниците , а за да се прецени годен ли е бъдещия кадър на МВР да носи оръжие, нещо повече - способен ли е да го използва ако се наложи
и понеже досега никои не го каза
знаят ли младите дами юристки решили да стават дознатели, че след като ги премат в системата им престоят 6 месеца в Симеоново на обучение
останалата част от коментара обаче е твърде художествена, за да се приеме сериозно
Психотеста не е за да се омайват престъпниците , а за да се прецени годен ли е бъдещия кадър на МВР да носи оръжие, нещо повече - способен ли е да го използва ако се наложи
и понеже досега никои не го каза
знаят ли младите дами юристки решили да стават дознатели, че след като ги премат в системата им престоят 6 месеца в Симеоново на обучение
-
cleo - Потребител
ne se znae za obuchenieto v Simeonovo,imam druga informacia ,che niama da s kara shkola
- ХАРИЗАНОВ
За конкурса
Привет на всички!
Първо искам да уточня, че нормативите за прием в Академията са различни за мъже и жени. За справка можете да отворите http://www.vipond.mvr.bg
Смятам, че е бесмислено да Ви изписвам нормите, тъй като всеки може да си ги прочете. За жените запомних, че скокът е 1.75 м; гладкото бягане не е 100 м., а 50 м. и т.н. ДРУГ е въпросът, че за Т.НАР. КОНКУРС, са обявени нормативите за мъже като ОБЩИ, което не знам доколко е редно...
На второ място, на дознателят въобще не му се налага да извършва каквито и да са "физически напъни". Той не е нито патрул, нито специално звено, той е просто "канцелар". Що се касае до школата от 6 месеца в Симеоново - нищо особено...
И на последно място, на въпросния конкурс неиздържалите не ги върнаха :-))))))
Много съжалявам за всички тренирали предварително :-))))
Първо искам да уточня, че нормативите за прием в Академията са различни за мъже и жени. За справка можете да отворите http://www.vipond.mvr.bg
Смятам, че е бесмислено да Ви изписвам нормите, тъй като всеки може да си ги прочете. За жените запомних, че скокът е 1.75 м; гладкото бягане не е 100 м., а 50 м. и т.н. ДРУГ е въпросът, че за Т.НАР. КОНКУРС, са обявени нормативите за мъже като ОБЩИ, което не знам доколко е редно...
На второ място, на дознателят въобще не му се налага да извършва каквито и да са "физически напъни". Той не е нито патрул, нито специално звено, той е просто "канцелар". Що се касае до школата от 6 месеца в Симеоново - нищо особено...
И на последно място, на въпросния конкурс неиздържалите не ги върнаха :-))))))
Много съжалявам за всички тренирали предварително :-))))
- vesela
- Нов потребител
Re: За конкурса
Не питам за прием в Академията - к`ва е пък тая академия? ;-), а за да работиш като дознател към полицията.
И само да не се скарате сега заради моя въпрос! ;-)
Аз поначало не смятах да ставам полицайка (имам си вече друга работа), но сега почнах да се замислям дали да не почна да тренирам скок на дължина и лицеви опори. После ми остава само да се оправя психически и съм готова!
Това, разбира се, е на майтап. Или почти.
И само да не се скарате сега заради моя въпрос! ;-)
Аз поначало не смятах да ставам полицайка (имам си вече друга работа), но сега почнах да се замислям дали да не почна да тренирам скок на дължина и лицеви опори. После ми остава само да се оправя психически и съм готова!
Това, разбира се, е на майтап. Или почти.
- МСМ
Re: За конкурса
Не Ви и трябва да ставате полицай/ка/ :-)))
- vesela
- Нов потребител
във варна първата дисциплина бе 30м и който не я избяга за 5сек (дори да е 5.01) му дават да се подпише,че е отпаднал и чао. Интересното тук е, че нито една жена не се класира, а май са назначени 2, едната от които не е първа младост.Сигурно е някой скрит талант:))) АБСОЛЮТНА ПОЛИЦЕЙСКА ПРОСТОТИЯ!!!
- потресен
aaaaa ne e tochno tui wyw Varna che nito edna jena ne e skochila 2 i 30 w nashiq lubim gradec e werno ...
no pone imashe izbqgali distanciqta , shtoto skoka e wtori
apropo za shkolata dali shte e w Simeonovo ili drugade nqma znachenie
vajnoto e che shte ima
inache koi shte wi dade oryjie w rycete ei tui - samo shtot ste weche policai ;))))
no pone imashe izbqgali distanciqta , shtoto skoka e wtori
apropo za shkolata dali shte e w Simeonovo ili drugade nqma znachenie
vajnoto e che shte ima
inache koi shte wi dade oryjie w rycete ei tui - samo shtot ste weche policai ;))))
-
cleo - Потребител
Колеги,а някой явявал ли се е на психотеста? Знае ли какво представлява? Бихте ли споделили, моля !
- дидо
Аз се явявах много отдавна. Тогава беше следното: раздават тестове, засичат време, след което ги събират веднага, раздават нови, отново засичат време и т.н. Имат някакви нормативи, но какви точно - незнам. Не беше сложно обаче. Казаха, че съм нормална :-)))
- hgjh
|
|