начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дознатели

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Дознатели

Мнениеот МСМ » 16 Юни 2003, 14:15

Някой знае ли какви са изискванията за физическа подготовка, за да станеш дознател?
Казаха ми, че имало такива, че били еднакви за мъже и жени (!) и че били нещо от сорта: 40 коремни преси за определено време (колко?), еди-колко си набирания ли бяха, или лицеви опори, и 2,30 м. скок на дължина - според приятелката ми със засилване, но според мен това е много малко и сигурно е от място, което пък е малко множко за жена.
Няма да ставам дознател, но ще ми е интересно да ги знам.
МСМ

Re: Дознатели

Мнениеот stiu » 16 Юни 2003, 15:09

Za doznatelite - opredeleno se zasilvat s vodka ili podobno i to ne samo za skok.Tova
ne e chast ot izpita, a ot rabotata.Uspeh!
stiu
Нов потребител

Мнениеот cleo » 17 Юни 2003, 09:49

Ще бъда малко по-сериозна от колегата , въпреки, че неговия отговор много ми допада..
Та първо - колега такава длъжност в системата на МВР, наречена "дознател" няма има офицери и сержанти - оперативни работници и т.н.
Дознател е правно понятие ...
което ще рече , че се кандидаства за офицер
изпитът е три части - тест май нещо като обща култура ниво - 5клас, физически - бягане за мъже май беше 800 метра по норматив, ако минеш бягането отиваш на скок 2.30 от място и за мъже и за жени, голяма глупост нали, после коремни и лицеви не знам колко после психо тест и готово е и бонбони ...
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот МСМ » 17 Юни 2003, 10:52

Благодаря за информацията.
Има ли жена, която да е скочила 2,30 (изключвам някоя нова Тереза Маринова)?
В гимназията не бях зле по физическо, но доколкото си спомням, рекордът ми беше към 1,80.
Обаче най-трудното е психотестът! ;-)
МСМ

Мнениеот cleo » 18 Юни 2003, 09:42

podrobnosti sa towa kolega
az lichno bez problemi skacham 2 i 10 , ot lubow kym sporta prez godinite, za poweche shtq trqbwa da se ozorq dosta , zashoto pak ot lubow kym syshtiq tozi sport sym s dwe operacii na glezena ....:))), kolkoto do psycho-to vse pak shte stavash policai !
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот Informiran » 18 Юни 2003, 10:59

Drunkate gluposti kolegi.Eto malko dostoverna informacia:
Teche purvata vulna za priemane na doznateli- uristi.Stava duma za oficerski dlujnosti.
Minava se prez 4 etapa.Purvo po dokumenti (mnojko sa).Posle test za obshta inteligentnost.Izdurjalite go otivat na fizicheski test-8 disciplini.Testa e truden i za netrenirali muje ;kriteriire sa ednakvi za muje i jeni,taka che tuk povecheto jeni otpadnaha.No v Burgas naprimer testa beshe "daden" na povecheto iavili se,taka che zavisi ot slujitelia provejdash go. Izdurjalite fizicheskiat test se prouchvat ,pone 6 meseca,iskat haracteristiki ot susedi,uchilishta i t.n. Podpisvash deklaracia che si suglasen da te prouchvat po vsichki nachini i koito si misli che ne mogat da mu podslushvat tell. znachi e naivnik .Poslednoto e psihotesta.Tuk veche neshtata sa dosta trudni.Ne mojesh da se "podgotvish", nito da znaesh koi e verniat otgovor na vuprosi kato "obichash li golemi kompanii", "koi obichash poveche-maika si ili bashta si". Zabravih da kaja che tezi etapi sa za horata koito niamat vruzki v sistemata.
Napliva za doznateli e goliam,zaradi ochkvanata zaplata-okolo 500 lv. na mesec.
Kum kraia na godinata shte ima vtora vulna za priem na uristi v policiata. Koito si misli che shte e mnogo got pri chengetata mnogo se luje.Shte mu tupnat edin naruch prepiski i "haide opraviai se shtom si urist". Shefove shte sa mu nerealizirali se nachalni pedagozi ili paranoici ot Simeonovo.Vlezesh li vednuj v sistemata trudno shte izlezesh taka che shte si ostanesh chenge s vishe uridichesko obrazovanie.
Informiran

Мнениеот gery » 18 Юни 2003, 12:06

Дознатели или лекоатлети си търсят не е ясно :)
gery
Потребител

До МСМ - виж ...

Мнениеот vesela » 18 Юни 2003, 14:09

Виж сайта на Академията - там ще намериш нормативите, които те интересуват. Има една подробност - нормативите за кандидат-курсанти са различни /за жени и мъже/. А при тези "изпити" не е ясно каква точно е системата :-)))) Пр. от 140 явили се на физическо - издържали около 100 :-)))
vesela
Нов потребител

normativite

Мнениеот MAS » 18 Юни 2003, 15:05

Syvsem seriozno normativite - ednakvi za myje i jeni - sa slednite:

1. Byagane 800 metra - za 3 minuti i 30 sekundi
2. Byagane 30 metra - za 5 sekundi
3. Skok dyljina ot myasto s mah na rycete - 2,30 metra
4. Klyakane i izpravyane - 19 pyti za 20 sekundi
5. Licevi opori - 40 broya (bez breme)
6. Navejdane, izpravyane s izvivane na tyaloto i udryane na stenata zad teb s dlani - 16 pyti za 20 sekundi
7. Byagane v osmorka (prez 5 metra) - 4 cikyla za 16q4 sekundi
8. Koremni presi - 22 broy za 30 sekundi

Az ve4e se yavih na tozi test i s izklyu4enie na skoka pokrih vsi4ki normativi. Skoka mi beshte 1,95 metra - no za jena, visoka 1,58 metra si e dobro postijenie. Oshte pove4e, 4e ostavih zad sebe si vsi4ki drugi geni i polovinata myje.
Drugite normativi dori gi nadminah - 30 metra za 4,9 sekundi; 800 metra - vtora sred jenite; klyakane i izpravyane - 22 broya; navejdane i izvivane - 28 broya; koremni i licevi opori - v granicite na normativa.
Oba4e samo az si znam kakvo mi kostvashe tozi izpit. Vseki den v prodyljenie na 20 dni po 2-3 chasa na stadiona. Pri tova s li4en trenyor. I ako si mislite 4e sym nyakoe sportno gadje - jestoko se lyjete. Samo edno shte vi kaja - dosega ne znaeh che sym imala tolkova mnogo muskuli na krakata. Zashtoto vseki den me bolyaha razli4ni. I si hodeh vse kato pate - s razkra4en stoej.

I nakraya edin syvet - skokyt na dyljina go pravete na dyusheme v zala. Ima4e taka se nabivat muskulite, 4e moje sled skoka da ne stanete ot zemyata pone polovin 4as. A za bolkite da ne govorim...

Uspeh na prestrashilite se!!!
MAS

Re: normativite

Мнениеот cleo » 18 Юни 2003, 16:56

brawus pozdrawleniq - chak sega li razbrahte za muskulite
edin uchebnik po anatomiq shteshe oshte w ranna wyzrast da wi nauchi che edin kulturist nqma poveche muskuli ot was na broj ima poweche muskulna masa ne se zaqjdam s was prosto sa mi mnogo smeshni populqrnite naposledyk lichni treniriori, koito obeshtawat chudesa za dwa meseca ako sega skachate 2 metra w blizkite 2 meseca nqma da skochite 2 i 30 ...
Momicheta ne iskam da wi razkolebawam, koito ot was sa reshili da stavat doznateli pohwalno - ne komentiram prichinite
suwetwam wi obache da imate predwid dwe neshta - ponqkoga nastina se nalaga da tichate i da prawite otskok po ochi na zemqta , zatowa normatiwite sa ednkawi, wse pak shte gonite poweche myje ako wi se naloji i ciganki djebchiiki , a te hwyrchat kato iztrebiteli ...
Az lichno imam dosta poznati jeni , koito rabotqt ot godini kato sluviteli na MVR, no wsichki bez izkluchenie sa trenirali i prodyljavat da go prawqt, zashtoto towa si e myjka profesiq i tam trqbwa da se dokazwash dwa pyti poweche ....
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот batko » 19 Юни 2003, 23:08

Не знам защо е необходимо кандидат - дознателите да покриват физически или психически тестове за да станат дознатели. Да не би някой дознател ще хукне да гони хайванчето по трасето или ще му демонстрира здрави мускули с цел така да го респектира че нещастника веднага да си "признае" всичко каквото е извършил? Или ще гледа уличения с поглед стил Кашпировси та нещастника да се откаже от адвокатска защита? Пълни простотии. По добре да направят един практически курс на мераклиите за дознатели и после да ги препитат върху практическото приложение на НК и НПК. Всеки знае че теорията и практика са две различни неща. Например някои дознатели така и не разбраха че след като са предявили материалите по делото на уличения нямат право след като са извършили други следствени действия да изпращат делото в прокуратурата. Така и не разбраха че по този начин нарушават правата на уличения и че тези техни действия представляват съществено нарушение на процесуални правила - основание за отмяна на бъдеща присъда. И какво става движение на делото да има.
batko
Младши потребител

Мнениеот cleo » 20 Юни 2003, 09:40

колега коментара ви за извършването на следствени действия след предявяването на материалите по делото е добър и резонен случаите са многобрайни - да ви кажа чак присъда не пада поне не във всички случаи , обикновено се връща делото , за да се извършат повторно опорочените действия ...
останалата част от коментара обаче е твърде художествена, за да се приеме сериозно

Психотеста не е за да се омайват престъпниците , а за да се прецени годен ли е бъдещия кадър на МВР да носи оръжие, нещо повече - способен ли е да го използва ако се наложи

и понеже досега никои не го каза
знаят ли младите дами юристки решили да стават дознатели, че след като ги премат в системата им престоят 6 месеца в Симеоново на обучение
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот ХАРИЗАНОВ » 20 Юни 2003, 11:52

ne se znae za obuchenieto v Simeonovo,imam druga informacia ,che niama da s kara shkola
ХАРИЗАНОВ

За конкурса

Мнениеот vesela » 20 Юни 2003, 13:28

Привет на всички!
Първо искам да уточня, че нормативите за прием в Академията са различни за мъже и жени. За справка можете да отворите http://www.vipond.mvr.bg
Смятам, че е бесмислено да Ви изписвам нормите, тъй като всеки може да си ги прочете. За жените запомних, че скокът е 1.75 м; гладкото бягане не е 100 м., а 50 м. и т.н. ДРУГ е въпросът, че за Т.НАР. КОНКУРС, са обявени нормативите за мъже като ОБЩИ, което не знам доколко е редно...
На второ място, на дознателят въобще не му се налага да извършва каквито и да са "физически напъни". Той не е нито патрул, нито специално звено, той е просто "канцелар". Що се касае до школата от 6 месеца в Симеоново - нищо особено...
И на последно място, на въпросния конкурс неиздържалите не ги върнаха :-))))))
Много съжалявам за всички тренирали предварително :-))))
vesela
Нов потребител

Re: За конкурса

Мнениеот МСМ » 20 Юни 2003, 13:39

Не питам за прием в Академията - к`ва е пък тая академия? ;-), а за да работиш като дознател към полицията.
И само да не се скарате сега заради моя въпрос! ;-)
Аз поначало не смятах да ставам полицайка (имам си вече друга работа), но сега почнах да се замислям дали да не почна да тренирам скок на дължина и лицеви опори. После ми остава само да се оправя психически и съм готова!
Това, разбира се, е на майтап. Или почти.
МСМ

Re: За конкурса

Мнениеот vesela » 20 Юни 2003, 14:26

Не Ви и трябва да ставате полицай/ка/ :-)))
vesela
Нов потребител

Мнениеот потресен » 24 Юни 2003, 16:42

във варна първата дисциплина бе 30м и който не я избяга за 5сек (дори да е 5.01) му дават да се подпише,че е отпаднал и чао. Интересното тук е, че нито една жена не се класира, а май са назначени 2, едната от които не е първа младост.Сигурно е някой скрит талант:))) АБСОЛЮТНА ПОЛИЦЕЙСКА ПРОСТОТИЯ!!!
потресен

Мнениеот cleo » 26 Юни 2003, 10:07

aaaaa ne e tochno tui wyw Varna che nito edna jena ne e skochila 2 i 30 w nashiq lubim gradec e werno ...
no pone imashe izbqgali distanciqta , shtoto skoka e wtori
apropo za shkolata dali shte e w Simeonovo ili drugade nqma znachenie
vajnoto e che shte ima
inache koi shte wi dade oryjie w rycete ei tui - samo shtot ste weche policai ;))))
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот дидо » 06 Юли 2003, 23:07

Колеги,а някой явявал ли се е на психотеста? Знае ли какво представлява? Бихте ли споделили, моля !
дидо

Мнениеот hgjh » 08 Юли 2003, 11:30

Аз се явявах много отдавна. Тогава беше следното: раздават тестове, засичат време, след което ги събират веднага, раздават нови, отново засичат време и т.н. Имат някакви нормативи, но какви точно - незнам. Не беше сложно обаче. Казаха, че съм нормална :-)))
hgjh

Следваща

Назад към Конкурси, изпити