начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

СИБИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

СИБИ

Мнениеот sesil » 19 Апр 2004, 17:20

Колеги, как мина курсът на СИБИ за кандидат-нотариуси?
sesil
Нов потребител

Re: СИБИ

Мнениеот Пеги » 19 Апр 2004, 19:35

Семинарът беше супер, но не подозирах, че толкова работи съм забравила. Колеги, нещата никак не са прости
Пеги

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 19:46

Аз също бях на този семинар и казвам ви жалко беше, че някои задаваха въпроси, на които би трябвало да си отговорят още във втори курс. Но пък имаше доста практически неща, дето не ги пише в нито един учебник.
Пламен

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 19:48

E, daite malko nasam. nali nyakoi 6te6e da prodava lekcii, kvo stana?Пламен написа:
tarikat

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 19:51

I kvi sa tia kazusi deto 4eta v lex, 4e sa gi reshavali. Na kogo mu tryabva tova? Ima li smisal vaob6te?
tarikat

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 19:58

Много си от значение даже. На предишния конкурс казусът е бил за наследство - за пресмятане на запазени части, квоти и т.н. Белазелкова ни даде такъв. И хич не е лесно. Най-ценното на семинара беше, че нямаше гола теория, а беше само практика. Даже тези от факултета - Таков, Кацарски не четоха лекции, ами разглеждаха въпроса от гледна точка на практиката.
Пламен

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 20:01

Ei, tezi kazusi prodavate li gi? V infoto na lex-a pi6e, 4e gi ima na knijka, s otgovorite v tyah, 4e Sibi ste gi izdava. Kvi pari e?
tarikat

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 20:07

Има книжка, но там са само казусите. Решавахме ги на семинара. Всеки лектор с по няколко зададени казуса. Само за квотите има сметки. Тях ни ги дадоха. Само дето не ги продавам. sorry.
Пламен

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 20:08

Ei, nyama li malko solidarnost u teb
tarikat

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 20:11

Има конкурс
Солидарността е за студентите
Пламен

Мнениеот gabarko » 19 Апр 2004, 22:05

Seminarut be visch pilotag dory za praktikuvasti notariusi i pomostnizi
gabarko

Мнениеот awi » 19 Апр 2004, 22:36

Така и подозирах, че някой от присъстващите там ще сте вие, от форума! Подкрепям Пламен, щом ние можем да жертваме от ценното си време и не марка сума пари, значи и останалите го можете... Пламен, защо ли подозирам, че този на изпита, ще бъде от раздел І казус 1-5, какви са твоите прогнози, да организираме малък залог
awi

Мнениеот рери » 20 Апр 2004, 09:30

книжката с казусе е специално разработена за участниците в семинара и не е предназначена за продажба. Много ми се иска да ви я пусна за по 20 лева и да си докарам един приличен доход /като от сделка на Белазелкова, за бензиностанциите/, но няма да има никакъв смисъл, защото така или иначе няма да успеете да решите казусите.
рери

Мнениеот мария » 20 Апр 2004, 11:56

Много си самонадеян/а/. Защо да не успеем да решим казусите? А нима ти успяваш? Или не успяваш и затова смяташ че и останалите няма да могат? Ако искаш може и да се обзаложим...
мария

Мнениеот boba » 20 Апр 2004, 12:02

Аз лично предпочитам казусите, сигурно и други колеги практици. Теорията е за хората, които скоро са учили. Все пак, за да се явиш на изпита се изисква определен юридически стаж. А казусите не са от най-трудните.
boba

Мнениеот рери » 20 Апр 2004, 14:32

мила ми мария, не става въпрос за самонадеяност. никой от колегите на семинара не можа да реши определени казуси, не само аз. Разковничето за единия например беше че в ПМС №21 от 1963 по незнам си кой член не се разрешава извършването на строителни работи в предоставените за ползване пустеещи земи по същото постановление. Мисля че същото ПМС дори не е публикувано
рери

Мнениеот sesil » 20 Апр 2004, 17:10

Като Ви чете човек може да се откаже от конкурса!
sesil
Нов потребител

Мнениеот Иван Андонов » 20 Апр 2004, 18:10

Спокойно, колежке, има и още един курс с решаване на казуси - другата седмица. Не се плаши.
Иван Андонов

Мнениеот Пламен » 20 Апр 2004, 23:26

Колеги, нещо много сериозно приехте нещата. Аз не си падам по хазарта и не бих се обзаложил дали казусът ще е от книжката. Но казус така или иначе ще има и ще трябва да се решава. Я си представете например продажба на предприятие на ЕТ от наследниците му дето живеят в Румъния и имат пълномощно, заверено от трансилвански нотариус (:-). Какво ще кажете, а?
Пламен

Мнениеот Пламен » 20 Апр 2004, 23:37

Така е. Само че рери не разбирам защо казваш решенията. Всички ще се явяваме на конкурса. И едва ли там някой ще ти подаде решението. Аз лично сега смятам да се съсредоточа в четенето. Чао колеги, ще се видим на изпита. Пожелавам на всички успех - и най-вече на себе си.
Пламен

Следваща

Назад към Конкурси, изпити