Начало
Историческа справка
IBAN SMETKI
Вписани адвокати
СЕМИНАР
Органи
Адвокатски колегии
Актуална информация
За членове
За контакти
Интернет връзки
English








<< Начало | Актуална информация |


СЕМИНАР

2016-05-27 |
Уважаеми колеги,

Каним Ви да участвате в (първата по рода си в Бургаския регион) двудневна лектория „Роля на националния адвокат и националния съдия по Правото на ЕС – практически въпроси”.
Лекторията ще се проведе в Съдебна палата на Бургас на 1-2 юли 2016 г. в удобни часове (петък, 14.00 – 18.30 и събота 9.30 – 13.30 ч.).
Лектор е водещият специалист по Право на ЕС в България и първи носител на Катедра „Жан Моне” на ЕС (в материята на съдебната система на ЕС) доц. Атанас СЕМОВ, доктор по Право на ЕС и доктор на юридическите науки, Директор на Института по Европейско право, ръководител на Международната магистърска програма „Право на ЕС” в ЮФ на СУ, Зам.-председател на Българската асоциация по международно право и кооптиран член на Изпълнителния комитет на Асоциацията по Международно право – Лондон (2012-2014 г.), Вицепрезидент на Световния съвет на ядрените работници и експерти – Париж и Главен редактор на Международния журнал по ядрено право.
Обучението е с обща продължителност 10 часа по приложената учебна програма, която включва 10 теми по актуални проблеми на прилагането на Правото на ЕС и практиката на Съда на ЕС. Учебният материал е с пълно мултимедийно покритие, лекторът ще представи най-съществените новости в практиката на СЕС, имащи важно значение за работата на националния адвокат и националния съдия.
В обучението са поканени да участват заедно адвокати и съдии, тъй като, според лектора „общи са не само проблемите, но и необходимостта от еднаквото им разбиране, тъй като адвокатът може да постигне добро правосъдие само ако подпомогне работата на съдията, а съдията може да гарантира по-добро правосъдие именно благодарение на активната и компетентна роля на адвоката. Така например при добре мотивирано от адвоката искане за преюдициално запитване е много по-вероятно съдията да отправи такова и да получи незаменима подкрепа от съдията в Люксембург”. Разбира се, добре дошли са и други колеги (от прокуратурата, нотариата, администрацията и др.)
Семинарът е напълно безплатен (по инициатива и за сметка на АК-Бургас).
По време на семинара интересуващите се ще могат да закупят на място серия издания по Право на ЕС (съгласно приложената обява).
Предварително Ви благодарим за интереса и оставаме на Ваше разположение за допълнителна информация и съдействие.



 
 
Back Home Top
         
© 2003, Адвокатска колегия - Бургас | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz