Начало
Историческа справка
IBAN SMETKI
Вписани адвокати
СЕМИНАР
Органи
Адвокатски колегии
Актуална информация
За членове
За контакти
Интернет връзки
English








<< Начало | Актуална информация |


ПРОТОКОЛ №3/18.03.2015

2015-03-18 |
П Р О Т О К О Л
№ 3/ 18.03.2015
РЕШЕНИЯ:
1. Клетва
2.1. На основание чл. 20 ал. 9 от ЗА, вписва в регистъра на адвокатите Н. Г. М.
2.2. На основание чл. 20 ал. 9 от ЗА, вписва в регистъра на адвокатите Л. Д. К.
2.3. Вписва в регистъра на адвокатите при АК- Бургас Г. Н. Г., след отписване от регистъра на АК- Сливен.
Да се уведоми адв. Габровски да внесе по сметка на АК- Бургас сумата от 750 лв./ седемстотин и петдесет/ лв.
3.1.Вписва в регистъра по партидата на адвокат Ц. С. К. временно преустановяване упражняването на адвокатската професия, считано от 01.01.2015 година.
4.1. Определя адв. Х. К. да извърши проверка по ВТОРАТА жалба от Н. Х. Т.- Ч., изпратена от Висш адвокатски съвет.
4.2. Удължава срока за извършване проверка по преписката образувана по жалба от Адвокатско дружество” Д.в, Г., К. и В.” срещу адв. Панайот Велков, докладчик: адв. Я. Мв.
4.3. Удължава срока за извършване проверка по преписката образувана по жалба от П.Д. Я. срещу адв. М. С., докладчик адв. К. М.
4.4. На основание чл. 137 ал. 5 от Закона за адвокатурата отказва да образува дисциплинарно производство срещу адвокат К. Н. Я. от АК- Бургас.
Прекратява преписката образувана по жалба подадена от М. Г.а А.а.
Мотиви: Жалбоподателката е ангажирала адв.К. Я. по няколко правни казуса, като за целта са подписани надлежно договори за правна помощ. Клиентът, в действителност, е заплатил общо сумата от 2 500 лв, като адвокат Я. е изпълнил поетите от него задължения. Явно е, че резултатите от прокурорските проверки и съдебното решение по делото за делба не удовлетворяват г-жа А.
С оглед на така изложеното , не се установява адв. К. Я. да е проявил немарливост, формализъм или незадълбочено отношение, както твърди жалбоподателката в молбата си. Не се установява адвокат Я. непрекъснато да й е искал пари, след като се вижда, че за част от действията си той сам е предлагал това да бъде за сметка на друг хонорар.
4.5. На основание чл. 137 ал. 5 от Закона за адвокатурата отказва да образува дисциплинарно производство срещу адвокат С. К.Я. от АК- Бургас.
Прекратява преписката образувана по жалба подадена от С.Д. и Л. К.а срещу адвокат С. Я.
Мотиви: При извършената проверка се установява, че всъщност купувачите не са ощетени финансово, защото макар и сделката да не се е състояла, на тях са им върнати всички пари, които са платили на продавача.
Адвокат Я. не е имала задача да проучва имота – дали има изготвен план за него, дали там може да се строи и пр. Жалбоподателите не твърдят това, а и самият адвокат изрично твърди същото. Ангажиментът на адвокат Я. е бил само и единствено да изготви необходимите за сделката книжа, съобразно условията уточнени между страните, което адвокат Я. е изпълнила.
Освен това, адвокат Я.а разбрала, че всъщност купувачите не са готови с пълната сума за закупуване на имота, така както е уговорено по предварителния договор и тя останала с впечатление, че тяхното желание е да развалят договора по тези причини.
Няма данни, с поведението си адвокат С.Я. да е извършила нарушение, с което е уронила престижа и достойнството на адвокатската професия. Адвокат Я. е действала съобразно поставените й от страните по сделката задачи, съобразно подписания между тях предварителен договор, по който купувачите са били неизправна страна поради това, че не били подготвени с пълната сума за закупуване на имота.
4.6. Прекратява преписката образувана по жалба подадена от Х.о И. К.срещу адвока И. В.
Мотиви: Съгласно чл. 134 ал. 1 от ЗА дисциплинарното преследване се погасява по давност, когато наказание не е наложено в продължение на една година от извършване на нарушението.
Към датата на депозиране на жалбата е изтекла давност за образуване на дисциплинарно производство
Жалбоподателят може да потърси правата си по съдебен ред.
4.7.Да се изпрати писмо на управителя на „ Про асистънс”, с което да бъде уведомен в 14-дневен срок от получаване на настоящото писмо да предприеме действия за привеждане на сайта им в съответствие с действителното фактическо и правно положение на търговското дружество, което представлявате.
В случай, че информацията в сайта остане невярна и заблуждаваща, Адвокатски съвет- Бургас ще сигнализира съответните контролни органи.
4.8. На основание чл. 137 ал. 5 от Закона за адвокатурата отказва да образува дисциплинарно производство срещу адвокат Г.Я. Я. от АК- Бургас.
Прекратява преписката образувана по жалба подадена от професор С. С. Б. срещу адвокат Г. Я.
Случаят не е от компетентността на Адвокатски съвет- Бургас.
Жалбоподателят би могъл да реализира правата си по съдебен ред.
4.9. Удължава срока за извършване на проверка по преписката образувана по жалба подадена от Я.Р. срещу адвокат Д. Н. Т.- В.
4.10. Препис от жалбата подадена от З.А.да се изпрати на адвокат К. К., за обяснение .
5.1.Определя комисия, в състав: адв. Х. К., адв. А. Н. и адв. Я. М., да проучат възможностите за организиране на семинар в град Златоград.
5.2.Да се уведоми адв. С. И., че следва да подаде писмена молба до Адвокатския съвет за отпускане на помощ.
5.3. Приема писмата на Председателя на НБПП, за сведение и изпълнение.
5.4.Да се образуват производства по чл.410 от ГПК спрямо следните адвокати:
- А. А. К.- за сумата от 380/ триста и осемдесет/лева, представляваща дължим членски внос, за периода от 01. 02.2013 година до 01.09 2014 година.
- А. С. И.- за сумата от 580/ петстотин и осемдесет/ лева, за периода от 01.11.2011 г. до 01.04.2014 г..
- В. Л. Д.- за сумата от 560/ петстотин и шестдесет/ лева, за периода от 01.12.2011 г. до 01.04.2014 г.
- Г. М. Г.- за сумата от 860/ осемстотин и шестдесет/ лева, за периода от 01.09.2010 г. до 01.04.2014 г.
- М.С. Б.в- за сумата от 200/ двеста/ лева, за периода от 01.06.2013г. до 01.04.2014 г.
- Т. М. С.в- за сумата от 900/ деветстотин/ лева, за периода от 01.09.2010 г. до 01.06.2014г.
- Х. Г. М.- за сумата от 1280/ хиляда двеста и осемдесет/ лева, за периода от м01.09.2009 г. до 01.01.2015 г.
. На основание чл. 137 ал. 1 от ЗА да се изпратят уведомителни писма за дължимия членски внос до всички адвокати, съгласно приложената справка.
След приключване на дневния ред, заседанието бе закрито.
Председател:
Секретар:




 
 
Back Home Top
         
© 2003, Адвокатска колегия - Бургас | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz