Начало
Историческа справка
IBAN SMETKI
Вписани адвокати
СЕМИНАР
Органи
Адвокатски колегии
Актуална информация
За членове
За контакти
Интернет връзки
English








<< Начало | Актуална информация |


ПРОТОКОЛ № 11

2016-09-29 |
ПРОТОКОЛ
№ 11/ 29.09.2016

Д Н Е В Е Н Р Е Д :
1. Клетва
2. Вписване адвокати
3. Възобновяване упражняването на адвокатска професия. Преустановяване упражняването на адв.професия
4. Отписване от регистъра на адвокатите
5. Жалби
6. Разглеждане заявления за вписване в НРПП
7. Текущи
По точка 1 от дневния ред,
1.1.Б. К. К., С. Р. Ф., Х. Д. Н.- Б. и К. Д. Н., за които има влязло в сила решение за приемането им като адвокати в АК- Бургас, положиха клетва пред Адвокатския съвет.
1.2. И. Л. Н., за когото има влязло в сила решение за приемането му като младши адвокат в АК- Бургас, положи клетва пред Адвокатския съвет.
2.1. Налице са предвидените в Закона за адвокатурата предпоставки за придобиване права на адвокат от М. Г. М.- Ж.
На основание чл. 9 от ЗА, след полагане на клетва, същата да бъде вписана в регистъра на АК- Бургас, с месторабота град Бургас.
2.2. Налице са предвидените в Закона за адвокатурата предпоставки за придобиване права на адвокат от Н. Д. Б.
На основание чл. 9 от ЗА, след полагане на клетва, същата да бъде вписана в регистъра на АК- Бургас, с месторабота град Царево.



2.3. Налице са предвидените в Закона за адвокатурата предпоставки за придобиване права на адвокат от В. А. Р.
На основание чл. 9 от ЗА, след полагане на клетва, същата да бъде вписана в регистъра на АК- Бургас, с месторабота град Бургас.
2.4 На основание чл. 20 ал. 9 от ЗА вписва в регистъра на адвокатите В. Й. В.
2.5.На основание чл. 20 ал. 9 от ЗА вписва в регистъра на адвокатите Е. Р. К.
3.1.Вписва в регистъра на адвокатите възобновяване упражняването на адвокатска професия на адвокат Д. Н. Ч., считано от 01.09.2016 година.
3.2.Вписва в регистъра на адвокатите временно преустановяване упражняването на адвокатска професия на адвокат Р. А. С., считано от 01.08.2016 година.
3.3. Вписва в регистъра на адвокатите възобновяване упражняването на адвокатска професия на адвокат М. Д. Н.- Д., считано от 01.08.2016 година.
4.1.На основание чл. 22 ал. 1 т.1 от ЗА отписва от регистъра адвокат М. Л. И., считано от 24.09.2016 година. Няма задължения към САК и ВАС.
4.2.На основание чл. 22 ал. 1 т.1 от ЗА отписва от регистъра адвокат П. В. П., считано от 01.08.2016 година. Няма задължения към САК и ВАС.
4.3.На основание чл. 22 ал. 1 т. 1 от ЗА отписва от регистъра адвокат Х.Г. М.
По искането за отпускане на помощ, Адвокатски съвет- Бургас ще се произнесе на следващото заседание, след извършване на съответната проверка.
5.1. Приема подадената жалба от С. Г. И., за сведение.
5.2. Определя адв. П.Т. да извърши проверка по изнесеното в жалбата подадена от Б. Н. М. срещу адв. К.К.
5.3. Определя адв. С.К. да извърши проверка по изнесеното в жалбата подадена.от И.О. Ч. срещу адв. Л. А.
5.4.Да се уведоми адв. И.К. да представи обяснение по жалбата подадена от А. Г .
5.5. Определя адв. Я. М. да извърши проверка по жалбата подадена от И. П. И. срещу адв. М.И.
5.6. Определя адв. К. Т. да извърши проверка по жалбата подадена от Н. П. И. срещу адв. Д. П.
5.7. Определя адв. И. С.- Р. да извърши проверка по сигнал подаден от Д.Т. Д.срещу адв. Г. К.
5.8. Да се уведоми адв. И.В.да изпрати обяснение по жалбата подадена от М.С. Д .
5.9.На основание чл. 137 ал. 5 от Закона за адвокатурата отказва да образува дисциплинарно производство срещу адвокат Г. И.от АК- Бургас.
Прекратява преписката образувана по сигнал, както следва: вх.№ 248/15.07.2016 г. подаден от Д. Т. Д. от гр.Айтос; вх.№ 249/15.07.2016 г., подаден от Я. Д. Р. от гр…….; вх.№ 253/15.07.2016 г., подаден от И.М.А.от гр…………; вх.№ 258/22.07.2016 г., подаден от Д. Т.Д. от гр……….., обединени в една преписка поради идентичното си съдържание.
МОТИВИ: От представената искова молба е видно, че пред Районен съд гр.Айтос е образувано гражданско дело от 13 ищци, всички действащи чрез процесуалния си представител адв.Г.И. Ответници са двама от подалите сигнала – Я. Д. Р.и И. М. А. От представеното Определение № 361/18.07.2016 г., на съдия Н. Г. по гр.дело № ……… г. по описа на …….. е видно, че Д. Т. Д./подал първия и четвъртия сигнал/, е син на ответницата Я. Р. От анализа става ясно, че г-н Д. е направил искане за отвод на съдията-докладчик по делото, както и че по производството е преди това е имало друг съдия-докладчик, който си е направил отвод. Става ясно, че освен по конкретното гражданско дело, Д. е искал отводи на съдии от ………..и по други дела. Съдия Г. приема, че са налице основания за неговия отвод, като един от мотивите му е, че „от години определени адвокати и прокурори от гр.Айтос посещават редовно кабинети на съдии в съда и стоят там продължително време”…Очевидно тези посещения, без непременно да означават неетични действия на съответния магистрат, са станали достояние на обществеността в гр…………, което като резултат вече хвърля съмнение в безпристрастността на съответния съдия. Същото се отнася и за твърдението на Д. Д. за „събирания на съдии и адвокати по заведения в гр………..”
С оглед представените писмени доказателства, исканията по цитираните сигнали и обясненията на адв.И., могат да се изведат следните изводи: Адв.Г. И. е надлежно ангажирана като процесуален представител от посочените в исковата молба лица и след съответното й законосъобразно упълномощаване е сезирала Районен съд- ……….. Налице е договор между адвокат и клиент, като за неговата процесуална редовност следи само съдията-докладчик по делото.
Няма данни за извършено процесуално нарушение по ГПК или друго дисциплинарно нарушение по Закона за адвокатурата. Отделно от това, твърденията на г-н Д.за договаряне изхода на делата със съдиите от Районен съд гр………….. са недоказани.
Предвид изложеното Адвокатски съвет- Бургас счита, че не са налице данни за дисциплинарно нарушение от страна на адвокат Г. И., поради което прекратява преписката.
5.10. На основание чл. 137 т.7 от ЗА образува дисциплинарно производство срещу адв. М. П. Н.
МОТИВИ: Адв. Н. се е явила в ГПУ- Ц……. и е поела служебната защита по 5/ пет/ досъдебни производства.
Адвокатският съвет е отказал заверка на отчетите по извършените защити и не е изпратил преписките на Националното бюро за правна помощ, тъй като адв. М. П. Н. е действала в нарушение на установения от чл.25 ал.4 от ЗПП ред. На практика, р.п. А……… лично е определил адв. Н. за осъществяване на служебна защита, а адв. Н. е приела осъществяването на правната помощ.
Аргументите й, че се е доверила изцяло на р.п. А………….., че имало установена практика и че криминогенната обстановка в гр.Царево налагали незабавното й отзоваване, са правно ирелевантни.
Да се уведоми началника на ГПУ на МВР гр.Ц…………… за случая.
6.1.На основание чл. 33 ал. 3 от ЗПП предлага на Председателя на Националното бюро за правна помощ да бъдат вписани в НРПП следните адвокати:
1.А. К.С.
2.Д. Г. П.
3.Н. А. И.
4.П. С.Д.
5.П. Ж. Ч.
6.С. Г. С.- Т.
7.1. Приема информацията за провеждане на семинар от 07- 09. 2016 година в СОК” Камчия”, съвместно с АК- Варна, като Адвокатски съвет- Бургас да поеме ½ от разходите за адвокатите от АК- Бургас, съобразно предпочетения вариант.
7.2. Приема писмото изпратено от ВАС за провеждане на изпита за адвокати и мл.адвокати през есенната сесия, за сведение и изпълнение.
7.3.Приема писмото изпратено от ВАС относно: Решение № 1599 за предложения за включване на адвокати от колегията в Комисията то правни въпроси, които да работят като експерти, за сведение.
7.4. Приема писмото изпратено от ВАС относно: обобщена концепция на ВАС във връзка с правомощията на адв. съвети след отпадането на възможностите по обявените за противоконституционни чл. 29 ал. 2, 3 и 4 и чл. 30 от ЗА, за сведение.
7.5. Одобрява разход в размер на 588/ петстотин осемдесет и осем/ лв., за финансово подпомагане във връзка с проведен тенис- турнира на Адвокатурата.
7.6. Вписва промяна на фамилия по партидата на адвокат Н. Г. М., сега – Ч.






 
 
Back Home Top
         
© 2003, Адвокатска колегия - Бургас | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz